top of page

Fettsuging og liposculpture

Fettsuging eller fettfjerning hos Privathospitalet

Fettsuging (fettfjerning)

Fettsuging er en god behandlingsmetode for å fjerne fettansamlinger på områder av kroppen som er vanskelige eller umulige å slanke bort. Ved liposkulptur fjernes fettvev på en måte som gir et naturlig og varig sluttresultat.

Vi tilbyr nå Vann-jet assistert fettsuging (WAL metoden). Dette er det siste innen moderne fettsugings-teknologi. Den er mer skånsom mot vevet ved hjelp av en to-kanyler-i-en teknologi som gjør spray og suging samtidig.

Fettsuging (liposuction/lipo) er en av de hyppigst utførte kosmetiske operasjonene i den vestlige verden og utføres på både kvinner og menn. Bare i USA utføres ca. 500.000 fettsugingsoperasjoner i året.

Den moderne fettsugings teknikken ( fettfjerning ) ble utviklet av den franske kirurgen Illouz på slutten av 1970-tallet. Denne metoden har blitt utviklet videre, og har vist seg som den eneste metoden som sikrer større og varige endringer. Markedet flommer over av aktører som tilbyr ulike former for enkle løsninger. De kan dessverre aldri gi deg de resultatene man kan oppnå med konvensjonell fettsuging som kan ta mer fett og fra større områder. Overfladisk laserlipo, cryobehandling, injeksjoner av fett-smeltende stoffer etc har dessverre begrenset effekt. I tillegg kan de gi alvorlige komplikasjoner og dårlige resultater dersom det ikke brukes riktig. Vi har utstyr og kompetansen som skal til for å gi deg større, varige og naturlige forbedringer og inngrepet utføres alltid av en spesialist i estetisk kirurgi!

Operasjonen

Fettfjerning utføres oftest i narkose, men kan også gjøres i lokalbedøvelse med såkalt sedasjon. Det betyr at du får en lett "rus" slik at du slapper av og ikke har smerter. Overlege Bjørn E. Rosenberg har lang erfaring med slike inngrep. En operasjonen tar vanligvis 1-3 timer avhengig av hvor mange områder som skal behandles og hvilke behov du har. Hva som er nødvendig avtales individuelt i samtale med vår plastikkirurg.

Vi benytter flere ulike typer fettsugingsutstyr. For å oppnå et så godt resultat som mulig er det viktig at det hovedsakelig er det dypereliggende fettet som fjernes. Dette må gjøres skånsomt for å gi et jevnt utseende. Svært aggressivt utstyr som laserlipo etc kan gi uønskede sluttresultater med ujevnheter, inndragning, arr i hud etc. som er vanskelig eller umulig å behandle. Vi benytter det utstyret som vi til enhver tid mener er det beste. Spør oss gjerne om råd - vi er erfarne fagfolk.

Ved operasjon lages kun små hull i huden. Gjennom disse føres det inn smale stålrør som går inn i fettvevet. Metoden er skånsom og det er svært lite komplikasjoner. Man må regne med blåmerker og hevelse som varer i et par uker. For de fleste vil det være noe smerter de første tre-fire dager. Man må bruke et kompresjonsplagg de første seks uker etter inngrepet. Dette får du tilpasset etter operasjonen og plagget inngår selvsagt i totalprisen for inngrepet.

 

Mage

Et av de vanligste stedene å behandle med fettsuging er magen. Prosedyren kan og kombineres gjerne med en bukplastikk. Man kan fjerne relativt mye fett fra magen, men det er viktig å merke seg at prosedyren ikke egner seg dersom huden er slapp eller henger. Med liposuction kan man fjerne fett fra flanker, fra områdene over og  under navlen samt under brystene.

 

Utside lår/ridebukselår

Fettsuging egner seg godt for å forme utside lår. Fettansamlinger på utside av hofter (ridebukselår) kan være sjenerende og gjøre det vanskelig å finne bukser som passer. Definerte fettdepoter på utside av lår og hofter kan reduseres slik at man fremstår smalere over hoftene.

 

Innside lår

På innsiden av lår kan for mye fett medføre gnisninger og ubehag. En fettsuging innside lår kan redusere dette. Av og til er huden så løs at det er behov for å fjerne noe hud ved lårplastikk.

 

Midje/"love-handles"

Øvre del av rumpe, hofter og midje er områder som er svært godt egnet for figurforming med fettsuging. Fett bak over hoftene legger kan legge seg over bukselinningen og være i veien. Mange synes dette fettet er vanskelig å slanke bort. Her kan man ofte fjerne store mengder fett uten at man får ujevnheter eller løs hud.

 

Innsiden kne 

På innsiden av kneet finnes ofte et definert fettdepot som egner seg godt for fettsuging. Liposuction gir svært gode resultater med minimalt med arr. Prosedyren kan ofte utføres i lokalbedøvelse.

 

Hake

Fett under haken gjør at ansiktet virker tyngre. Mange opplever at man er slank, men har fettet under haken "sitter fast". Med en liten fettsuging her vil huden som oftest trekke seg pent tilbake og gi ansiktet et strammere utseende. Operasjonen utføres i lokalbedøvelse med sedasjon og tilhelingstiden er en til to uker. Første uken må man gå med komprimerende tape under haken. Denne fjernes ved kontrollen her etter en uke.

 

Andre lokasjoner

Av og til er det ønskelig å gjøre en brystreduksjon uten arr. Dersom huden er god og det ikke er heng på brystene kan fettsuging bryst være en svært god metode. Ved kun mindre korreksjoner på bryst kan prosedyren være godt egnet. Området fra bryst og inn mot armhule egner seg også godt for behandling.

 

Etter operasjonen

Liposkulptur og fettsuging er et relativt lite inngrep, og for de fleste medfører operasjonen et lett ubehag i opp til fire dager etter behandling. Etter dette bør du kunne gjenoppta vanlige daglige aktiviteter, men du vil kunne være hoven og misfarget i huden over en lengre periode. Du kan dusje som vanlig allerede etter et par dager etter operasjonen. Det er vanligvis ingen sting som må fjernes, og det legges ikke inn dren. Det er nødvendig å benyttet kompresjonsplagg en periode etter operasjonen for å redusere hevelsen. Vi anbefaler at du bruker et kompresjonsplagg i seks uker etter inngrepet for at du skal få et best mulig resultat. Dette plagget tilpasses hos oss etter inngrepet og er selvsagt inkludert i prisen.

Sykemelding

Kosmetisk kirurgi gir ingen rett til sykemelding. Etter en operasjon med fettfjerning er de fleste i stand til å gjenoppta sitt arbeid i løpet av en til tre dager. Dersom du kan ha hjemmekontor bør det være mulig å få dette til i løpet kort tid etter inngrepet.

Fettsuging er ingen slankemetode

Prosedyren er ikke egnet til en generell vektreduksjon. Det er mulig å fjerne flere liter fettvev ved et slikt inngrep, men behandlingen egner seg best for normalvektige og lett overvektige personer.

Overskuddshud

Ved fettsuging, mage fjernes kun fettvev, ikke overliggende hud. Har du mye overskuddshud, f.eks. etter en graviditet, kan en Bukplastikk eller Bodylift være et bedre alternativ.

Pasienter i Bergen

For de av våre pasienter som bor i Bergen, anbefaler vi gjerne Endermologie / LPG behandling både før og etter fettsuging mage, fettfjerning, bukplastikk og facelift. LPG har sirkulasjonsøkende egenskaper og stimulerer lymfesirkulasjonen. Dette driver ut avfallstoffer og overflødig væske som dannes i forbindelse med operasjonen. Huden leges fortere og blir smidigere.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå.

Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det kirurgens erfaring som er det avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page