Fettsuging (fettfjerning) /Fettsuging mage

Varig fettfjerning med fettsuging mage

Fettsuging er en god behandlingsmetode for å fjerne fettansamlinger på områder av kroppen som er vanskelige eller umulige å slanke bort. Ved liposkulptur fjernes fettvev på en måte som gir et naturlig og varig sluttresultat.

Be om konsultasjon angående fettsuging ( fettfjerning ) i Bergen

Fettsuging (fettfjerning)

Fettsuging (fettfjerning ) er en av de hyppigst utførte kosmetiske operasjonene i den vestlige verden og utføres på både kvinner og menn. Bare i USA utføres ca. 500.000 fettfjernings operasjoner i året.

Den moderne fettsugings metoden ( fettfjerning ) ble utviklet av den franske kirurgen Illouz på slutten av 1970-tallet. Denne metoden har blitt utviklet videre, og har vist seg som den eneste metoden som gir sikre og varige endringer. Markedet flommer over av aktører som tilbyr ulike former for enkle løsninger. De kan dessverre aldri gi deg de resultatene man kan oppnå med konvensjonell fettsuging. Vi har utstyr og kunnskap som gir deg store og synlige forbedringer!

Varig fettfjerning med fettsuging
Fettsuging mage

Operasjonen

Fettfjerning utføres oftes i narkose. Overlege Øyvind Borch Bugge og overlege Bjørn E. Rosenberg har lang erfaring med dette. En operasjonen tar vanligvis 1-3 timer avhengig av hvor mange områder som skal behandles og hvilke behov du har. Hva som er nødvendig avtales individuelt i samtale med en av våre plastikkirurger.

Vi benytter flere ulike typer fettsugingsutstyr. For å oppnå et så godt resultat som mulig er det viktig at det hovedsakelig er det dypereliggende fettet som fjernes. Dette må gjøres skånsomt for å gi et jevnt utseende. Svært aggressivt utstyr som laserlipo etc kan gi uønskede sluttresultater som er vanskelig eller umulig å behandle. Vi benytter det utstyret som vi til enhver tid mener er det beste. Spør oss gjerne om råd - vi er erfarne fagfolk.

 

Mage

En av de vanligste operasjonen som utføres når det gjelder fettfjerning er fettsuging mage. Prosedyren kan og kombineres gjerne med en bukplastikk. Man kan fjerne relativt mye fett fra magen, men det er viktig å merke seg at prosedyren ikke egner seg dersom huden er slapp eller henger.

 

Utside lår/ridebukselår

Fettsuging egner seg for å forme utside lår. Definerte fettdepoter her kan reduseres slik at du får en slankere figur. Fettansamlinger på utside av hofter (ridebukselår) kan være sjenerende og gjøre det vanskelig å finne bukser som passer.

 

Innside lår

På innsiden av lår kan for mye fett medføre gnisninger og ubehag. En fettsuging innside lår kan redusere dette. Av og til er huden så løs at det er behov for å fjerne noe hud ved lårplastikk.

 

Midje/"love-handles"

Øvre del av rumpe, hofter og midje er områder som er svært godt egnet for figurforming med fettsuging. Fett bak over hoftene legger kan legge seg over bukselinningen og være i veien. Mange synes dette fettet er vanskelig å slanke bort. Her kan man ofte fjerne store mengder fett uten at man får ujevnheter eller komplikasjoner.

 

Innsiden kne

På innsiden av kneet finnes ofte et definert fettdepot som egner seg godt for fettsuging. Dette gir svært gode resultater med minimalt med arr. Prosedyren kan ofte utføres i lokalbedøvelse.

 

Hake

Haken er et område som ofte glemmes, men med en liten fettsuging her vil huden som oftest trekke seg pent tilbake og gi ansiktet et strammere utseende.

 

Andre lokalisasjoner

Av og til er det ønskelig å gjøre en brystreduksjon uten arr. Dersom huden er god og det ikke er heng på brystene kan fettsuging bryst være en svært god metode. Ved kun mindre korreksjoner på bryst kan prosedyren være godt egnet. Området fra bryst og inn mot armhule egner seg også godt for behandling.

 

Etter operasjonen

Liposkulptur og fettsuging er et relativt lite inngrep, og for de fleste medfører operasjonen et lett ubehag i opp til tre dager etter behandling. Etter dette bør du kunne gjenoppta vanlige daglige aktiviteter, men du vil kunne være hoven og misfarget i huden over en lengere periode. Du kan dusje som vanlig allerede etter et par dager etter operasjonen. Det er vanligvis ingen sting som må fjernes, og det legges ikke inn dren. Det er nødvendig å benyttet kompresjonsplagg en periode etter operasjonen for å redusere hevelsen. Vi anbefaler at du bruker et kompresjonsplagg i seks uker etter inngrepet for at du skal få et best mulig resultat. Dette plagget får du hos oss etter inngrepet!

Sykemelding

Kosmetisk kirurgi gir ingen rett til sykemelding. Etter en operasjon med fettfjerning er de fleste i stand til å gjenoppta sitt arbeid i løpet av en til tre dager. Dersom du kan ha hjemmekontor bør det være mulig å få dette til i løpet kort tid etter inngrepet.

Fettsuging er ingen slankemetode

Prosedyren er ikke egnet til en generell vektreduksjon. Det er mulig å fjerne flere liter fettvev ved et slikt inngrep, men behandlingen egner seg best for normalvektige og lett overvektige personer.

Overskuddshud

Ved fettsuging, mage fjernes kun fettvev, ikke overliggende hud. Har du mye overskuddshud, f.eks. etter en graviditet, kan en Bukplastikk eller Bodylift være et bedre alternativ.

Pasienter i Bergen

For de av våre pasienter som bor i Bergen, anbefaler vi gjerne Endermologie / LPG behandling både før og etter fettsuging mage, fettfjerning, bukplastikk og facelift. LPG har sirkulasjonsøkende egenskaper og stimulerer lymfesirkulasjonen. Dette driver ut avfallstoffer og overflødig væske som dannes i forbindelse med operasjonen. Huden leges fortere og blir smidigere.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå.

Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det kirurgens erfaring som er det avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

Be om konsultasjon