Ansiktsløft ( facelift )

ansiktsløft facelift

Etter hvert som en eldes skjer det mange forandringer i ansiktet. Huden blir tynnere og slappere, fettdepotene siger ned og gir mer markerte overganger og linjer langs kjevelinjen, under øynene og i kinnene. Ansiktets utseende svarer ikke alltid til den alder en selv føler seg som. Den beste og mest varige løsningen for å reversere de fysiske endringene i ansiktet er et ansiktsløft (facelift).

Et ansiktsløft ( facelift ) strammer opp ansiktet, fjerner løs hud og gir en foryngende effekt. Spesielt kinn, hakeparti, nedre del av ansikte og hals blir markert strammere.

Be om konsultasjon angående Ansiktsløft (facelift )

Ulike metoder

Det finnes mange ulike teknikker for ansiktsløft ( facelift ). Kirurgene ved Privathospitalet behersker ulike metoder, og kan fortelle deg hva som vil passe best for deg og ditt ansikt.

Operasjonen

Ved et klassisk ansiktsløft ( facelift ) anvendes en teknikk for innvendig oppstramming av bindevevet, også kalt SMAS-løft. Dette gir et mer langvarig resultat enn andre typer ansiktsløft ( facelift ). Vi utfører ofte en form for ansiktsløft som kalles MACS-løft. Dette gir et vertikalt løft og et lite arr. Arret ligger like forran øret og opp i hårfestet og pleier å bli svært diskret og nærmest ikke synlig.

Operasjonen tar to til fire timer og utføres i narkose.

Det finnes også mindre omfattende ansiktsløft ( facelift ) som passer for deg som ikke ønsker et så stort inngrep. Vi tilbyr et såkalt Optimum Mobilitylift som medfører betydelig kortere helingstid.

Ved overskuddshud, poser rundt øynene og rynker i pannen, kan det også være aktuelt med øyelokkplastikk eller panneløft under samme operasjon. Ofte gjøres også fett-transplantasjon samtidig med ansiktsløft for å gi øket volum i ansiktet og ytterligere "glød" i huden.

Røyking

Det er en forutsetning for operasjon at du har sluttet å røyke siste fire uker innen operasjonen. Dette fordi røyking har negativ effekt på blodsirkulasjonen, hemmer sårtilhelingen og øker faren for infeksjon.

Etter operasjonen

Etter operasjonen må du oftes bruke en bandasje under haken og over kinnene i noen dager. Stingene fjernes etter 1-2 uker. Arrene etter et ansiktsløft ( facelift ) er normalt lite synlige. Det vil imidlertid være noe hevelse og blå flekker i huden, dette går vanligvis over etter 1-2 uker.

Spesialister

Våre kirurger er svært erfarne plastikkirurger. Doktor Bjørn E. Rosenberg er spesialist i plastikkirurgi og leder av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi. Han har lang erfaring med ulike typer ansiktskirurgi som facelift, nesekirurgi, øyelokksplastikker og fett-transplantasjon.

Dr Gorm Bretteville er en legende i det plastikkirurgiske miljøet og har jobbet med estetisk ansiktskirurgi i en mannsalder. Han er trolig den som har utført flest neseoperasjoner i Norge.

Våre plastikkirurger utfører alle typer ansikskirurgi, som liposkulptur av dobbelthake, kosmetisk nesekirurgi, øyelokkskirurgi og operasjoner for utstående ører med svært gode resultat.

Priser

Prisen for ansiktsløft ( facelift ) avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Den dekker alle kostnader relatert til operasjonen, inkludert oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det ofte erfaringen til kirurgen som er avgjørende for resultatet. Våre plastikkirurger er kjent for sine meget gode kirurgiske resultater.

Be om konsultasjon angående ansiktsløft (facelift)