top of page

Bukplastikk

Bukplastikk

Bukplastikk (mageplastikk)

 

Etter overvekt eller graviditeter kan huden på magen bli slapp og magemusklene sprike fra hverandre. Noen ganger fører alder eller hudkvaliteten til at magen ikke ser ut som en ønsker. Mye overflødig fett kan slankes bort, men løs hud og sprik av magemuskler (rectusdiastase) lar seg vanskelig behandle uten kirurgi. Det innebærer en form for bukplastikk (mageplastikk).

En slapp og utstående mage kan være kosmetisk skjemmende samt at den kan være vanskelig å få på plass under klær. Hos mange kan hudoverskuddet være så omfattende at det gir fysiske plager med sår eller sopp i hudfolder. Noen opplever det som svært sårende å måtte forklare at man ikke er gravid selv om magen buler ut, noen opplever ømhet i mage og nedre del av rygg og mange synes det er vanskelig å finne klær som passer.

 

Det er hemmende å ikke være tilfreds med egen kropp, og det kan for noen føre til vansker med å leve det livet en ønsker. Mange beskriver at de ikke viser seg nakne for sin partner, ikke vil gå på stranden med barna etc. Vi forsøker å hjelpe med dette og opplever at våre pasienter er svært fornøyde etter behandling.

Bukplastikk anbefales ved overflødig hud, sprikende magemuskler og evt kombinasjon med fettansamling på magen. Ved operasjon fjernes den overflødige huden sammen med underhudsfettet. Når man foretar en bukplastikk (mageplastikk) må navlen i de fleste tilfeller flyttes og magemusklene strammes opp.

Av og til er den største plagen at magen står ut. Noen føler at de ser gravide ut. Dette ser man gjerne etter graviditeter der magemusklene er tøyd ut eller har glidd fra hverandre (rectusdiastase). Dr Bjørn E. Rosenberg er en av få i Norge som tilbyr det som kalles modifisert bukplastikk, gjerne i kombinasjon med en brokkoperasjon, med kun et lite nedre arr. Les intervju med Bjørn om mageoperasjon etter fødsel her

Vår unike teknikk

Teknikken som Dr Bjørn E. Rosenberg benytter ved bukplastikk gir et svært lavtliggende arr som kan skjules av en truse. Vi legger vekt på at magen skal se "hel" ut også etter operasjonen og at du skal få de "rette formene".

 

Denne operasjonsmetoden er mer tidkrevende og teknisk utfordrende enn hva som utføres ved mange andre klinikker, men gir deg et bedre kosmetisk resultat. Stadig flere oppsøker oss nettopp på grunn av denne metoden og vi har mange svært fornøyde kunder. Snakk gjerne med en som er operert her, vi er stolte av våre resultater! Vi bruker mye tid på de små detaljene ved en bukplastikk for å gi deg et mest mulig naturlig og pent resultatet.

Nedre bukplastikk

Av og til er problemet kun løs hud på nedre del av magen, under navlen. Dette gjelder ofte hos menn. Da er det ikke alltid behov for en full bukplastikk (mageplastikk), men heller det som kalles en nedre bukplastikk eller minibuk. Ved denne metoden er snittføringen som ved en full bukplastikk, men det ingen behov for å flytte navlen. En nedre bukplastikk er mindre omfattende enn en full bukplastikk både operasjonsmessig og med tanke på rekonvalesens.

Operasjonen

Operasjonen utføres i narkose. Det er vanlig å først gjøre en fettsuging dersom dette er avtalt. Ved fettsuging av flanker og mage får man en flatere mage og overskytende fett under bryst og ut i flanker fjernes. Det legges så et snitt i huden i nedre del av magen helt ned i behåringen slik at arret senere kan skjules under trusekanten. Ved full bukplastikk (mageplastikk) flyttes navlen for at resultatet skal bli så pent og naturlig som mulig.

Operasjonssnittet lukkes med tråd som løser seg opp av seg selv, dette gir fine og smale arr. Etter operasjonen anbefales det å bruke et kompresjonsplagg en periode for å redusere hevelsen. Dette får du hos oss i forbindelse med operasjonen.

Bjørn Rosenberg Spesialist Plastikkirurgi

Magemuskler

Mange som har vært gravide, overvektig eller er operert i magen tidligere opplever at magen står ut. Noen synes de har mistet kontrollen over magemusklene. Som regel foreligger da det som på medisinsk fagspråk kalles en rectusdiastase. Det betyr at hinnen som binder de fremre magemusklene sammen, de såkalte "six-pack" musklene, er strukket ut. Av og til kan det også være et brokk sentralt i magen. En rectusdiastase kan ikke gro tilbake igjen av seg selv, men må syes sammen. Dette utføres som regel alltid i forbindelse med en full bukplastikk hos oss for å gi deg en flat og stram mage.

Dr. Rosenberg er en av svært få kirurger som tilbyr en såkalt modifisert bukplastikk (mageplastikk). Dette er en operasjon med sammensying av magemuskler for deg som har stram hud, men allikevel utstående mage som følge av rectusdiastase. Mange har plager med dette etter graviditet men ønsker ikke en full bukplastikk. I samme operasjon kan man også behandle midtlinje- og navlebrokk. Operasjonen kan gjøres med et lite og diskret arr.

Ingen slankemetode

I prinsippet har vi ingen vektbegrensning når det gjelder bukplastikk (mageplastikk). Vi vil imidlertid påpeke at operasjonen ikke er noen slankemetode, men en effektiv figurforming der fettdepoter som ellers ikke lar seg slanke vekk kan reduseres og overflødig hud fjernes. Det beste er om du er omtrent i din idealvekt ved operasjonstidspunktet.

Bodylift

Vår kirurg er en av få i Norge som utfører reelle bodylift-behandlinger av kosmetisk karakter. Dette innebærer at løs hud og underhudsfett fjernes sirkulært, rundt hele kroppen, fra rygg til mage. Inngrepet kombineres gjerne med fettsuging av flankene. En bodylift gir det optimale resultatet om det er slapp hud og heng ut i flanker og bak over rumpen. Ved en bodylift forandres kroppsfasongen dramatisk - dette er "total makeover"!

Sykemelding

Dersom plagene dine fyller indikasjonen for et offentlig dekket inngrep har du rett til sykemelding selv om du betaler for inngrepet selv. For en rent kosmetisk operasjon kan vi dessverre ikke skrive sykemelding. Etter en full bukplastikk (mageplastikk) med sammensying av magemuskler må du regne med at du har ubehag i magen en ukes tid etter operasjonen. Dersom du er i form til det kan du gjerne gå på jobb allerede dagen etter inngrepet. Du kan gjøre lett arbeid (f.eks hjemmekontor med papirarbeid), men det er ikke anbefalt med tyngre arbeidsoppgaver før etter 2-3 uker etter operasjonen. For fysisk tungt arbeid (f.eks industri, hjemmesykepleie) er det vanlig med 4 uker eller lenger fravær fra arbeid.

Tiden etter operasjon

Etter en bukplastikk (mageplastikk) vil du oppleve hevelse, misfarging i huden samt ømhet i magen. Det kan være vanskelig å gå oppreist første tiden, men dette går som regel over i løpet av to ukers tid. Du kan ikke kjøre bil umiddelbart etter operasjonen, dvs at du bør avtale at noen kan hente deg fra klinikken. Du kan bruke sminke, hudkrem etc som du ønsker etter inngrepet. Du kan dusje som vanlig etter at drenene er fjernet, vanligvis etter en uke. Frem til dette må du vaske deg med klut

Faren for komplikasjoner ved operasjonen er lav. Det vanligste av det uvanlige er infeksjoner og blødninger samt venetromboser. Vi gir deg det du trenger av medisiner for å redusere risiko så mye som mulig.

Rolige spaserturer kan du ta like etter operasjonen, men vi anbefaler at du venter i opp til åtte uker før du begynner å trene for fullt igjen etter en bukplastikk. Husk å gi beskjed om du trenger en erklæring til ditt treningssenter.

Etterbehandling

For de av våre pasienter som ønsker det, anbefaler vi Endermologie / LPG behandling både før og etter liposculpture, bukplastikk (mageplastikk) og facelift. LPG øker sirkulasjonen og stimulerer lymfedrenasjen. Dette bidrar til å at kroppen kvitter seg med overflødig væske som dannes i forbindelse med operasjonen, samtidig som det bidrar til at huden tilheles fortere og blir smidigere.

 

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges for bukplastikk. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som oftes er avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

BjørnRosenberg.jpg
bottom of page