top of page

Svimmelhet privat

Behandling av svimmelhet ved Fana Medisinske Senter

Øre, Nese og Hals lege, prof. Dr. med. Stein Helge Glad Nordahl har sin offentlige HelseVest praksis samlokalisert ved Privathospitalet. 

Svimmelhet koster samfunnet over 120 millioner i året. Svimmelhet er en ubehagelig følelse av desorientering i rommet. Vi kan hjelpe deg. Bestill time til privat utredning på Privathospitalets balanselabaratorium. 

Normal reaksjon

Det kan være en normal reaksjon på en unormal situasjon, som for eksempel når du sitter på en karusell eller er på en båt i full sjøgang. Det kan også skyldes uvante bevegelser, uvante synsinntrykk og tretthet. I disse tilfellene er svimmelheten gjerne relativt kortvarig. Som regel vet du hvorfor svimmelheten kommer og dette utgjør ikke noe helseproblem.

Unormal reaksjon

I andre tilfeller oppstår svimmelheten som en unormal reaksjon i en normal situasjon. Av og til kan symptomene komme i anfall og være så kraftig at en får problemer med å holde seg oppreist, føler seg kvalm og evt kaster opp.

Svimmelhet kan også for noen bli et langvarig og vedvarende problem i hverdagen. Det kan av og til være noe vanskelig å finne ut av hva som er årsaken til svimmelhet og dette gjør at en del pasienter opplever at de ikke blir tatt på alvor av sin lege.

Ønsker du å lese mer om svimmelhet? Benytt gjerne Balanselabaratoriet ved Haukeland Sykehus sine sider.

Vi har samlet noen nyttige informasjonshefter om svimmelhet under.

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page