top of page

Snorking

Snorkebehandling ved Fana Medisinske Senter

Øre, Nese og Hals lege, prof. Dr. med. Stein Helge Glad Nordahl har sin offentlige HelseVest praksis samlokalisert ved Privathospitalet. 

 


Privathospitalet har lang erfaring med behandling av offentlige pasienter for Helse Vest og pasienter ved ordningen Fritt behandlingsvalg.

Trykk her for mer informasjon:Snorking og operasjon

 

Snorkeoperasjon

Som offentlige pasient hos oss betaler man kun vanlige egenandel etter offentlige takster.

Det er nødvendig med henvisning fra fastlege eller spesialist for offentlig vurdering og eventuell operasjon.

Her kan du lese om dine rettigheter - retten til fritt sykehusvalg.

Snorking produseres ved svingninger av drøvelen, den frie kanten av den bløte gane og av fremre / bakre ganebuen. Det er dette området en ved operasjon med Radiokniv eller Laser retter seg mot.

Snorking er ikke bare slitende for partneren til den som snorker, men virker også negativt på pasienten selv. En snorker vil gjerne være sliten og trett på dagtid og trenge mer søvn enn det som ellers er nødvendig. Ofte kan slitasjen på hjerte / kar systemet være betydelig.

 

Ikke kirurgisk tilleggsbehandling av snorking

Overvekt, røyking og alkoholinntak virker negativt inn. Vi anbefaler derfor at disse forhold forsøkes korrigert av den enkelte der det er aktuelt. Behandling med allergitabletter, sove- og beroligende medisiner kan også kan virke negativt inn.

Kirurgisk behandling av snorking

Enkelte ganger vil  det være aktuelt med tilpasning av CPAP (pustemaske) eller tilpasning av snorkeskinne (holder underkjeven frem når du sover). Dersom BMI (vekten) ikke er for høy, kan også kirurgi være aktuelt. Vi utfører både skillevegg operasjoner (dersom nesetetthet er et problem), men også såkalt snorkeoperasjon / ganeplastikk (med laser eller radiobølger) for pasienter som er egnet for dette.

Henvisning

Dersom du har en ny henvisning fra legen din må den sendes den til oss. Hvis legen din sender henvisningen elektronisk er behandlingstiden kortere enn ved sending per post. Du blir så kalt inn til konsultasjon hos en av kirurgene våre.

Dersom du allerede er vurdert hos annet foretak / helseinstitusjon (privat og offentlig) og venter på operasjon vil du kunne overføres til oss for operasjon. Kontakt gjerne det foretaket du er registret hos for informasjon om dette.

Oversikt over ventetider på konsultasjoner og operasjoner finner du på: https://helsedirektoratet.no/prioritering/prioriteringsveiledere-for-spesialisthelsetjenesten

 

Ta kontakt/Har du spørsmål ?

Vi ber deg om å bruke kontraktskjema til under. Du kommer da rask og effektivt i direkte kontakt med vårt team som jobber med offentlige henvisninger og overføringer.  Du kan også velge å sende forespørsel vedrørende saken din direkte til vårt team pr epost på: offentlig@privathospitalet.no

Dersom du har spørsmål vedrørende vår avtale med Helse Vest, eller du allerede er vurdert hos annet foretak / helseinstitusjon (privat og offentlig) og venter på operasjon, vil du kunne overføres til oss. Du skal da også benytte deg av vårt kontaktskjema /epost. 

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page