top of page

Doktor Rosenbergs fem forslag til mindre ansiktsforbedringer 


Fem forslag til mindre ansiktsforbedringer 

Å hjelpe mennesker som ønsker en oppfriskning av sitt utseende, men ikke trenger eller vil ha større kirurgi, er en del av min estetiske legepraksis. Det er i dag fullt mulig å oppnå tydelige, men allikevel forsiktige, endringer med liten innsats - alle liker raske og enkle løsninger. 

Mange opplever at de har et spesifikt område i ansiktet der alder synes særlig godt. Å fikse på dette området kan endre ansiktets uttrykk uten at det er åpenbart at noe er gjort. Jeg har funnet frem fem slike 'mindre medisinske alternativer' som kan være ekstremt nyttige, og jeg skal beskrive dem her.  

Nøkkelen til å oppnå gode resultater i disse mindre prosedyrene er å være presis med teknikken og bruke riktig metode. Disse behandlingene er utviklet basert på medisinske fremskritt, studier av ansiktets struktur, og spesielt av endringene som skjer med aldring. Dette gir behandlinger som ikke nødvendigvis er så omfattende, men likevel gir deg en synlig effekt. 


1. Gjenoppretting av attraktive øvre øyelokk 

Øynene betyr noe. Alder gjør at man får et mer trøtt utseende. Fint formede øyne gir et attraktivt, lyst ansikt, og siden øyne er ulike må man bruke en individualisert kirurgisk behandling. Bare en millimeter kan gjøre stor forskjell. Presis kirurgi ved hjelp av den beste teknikken er nødvendig for å oppnå et godt estetisk resultat. Etter kirurgi ser øynene helt naturlige ut fordi man behandler indre strukturer. Øyevippene får også tilbake sin ungdommelige vinkel når støtten i lokket er gjenopprettet. En øvre øyelokksoperasjon gjenoppretter de lyse øyne man har når man er yngre. 


2. Forbedring av ansiktskjelettet ved bruk av calcium hydroksylapatitt 

Ansiktsskjelettet krymper med alder. Det visste vi lite om for bare ti år siden. Calcium hydroxylapatitt er navnet på et mineral som inngår i bein og tenner. Det finnes i det medisinske produktet Radiesse som lar oss legge til «erstatningsben» der det trengs: under hvert attraktivt ansikt finnet det et pent formet skjelett. For de fleste kreves det vanligvis bare en liten forbedring av kinnene, pannen eller kjeven for en diskré, men attraktiv bedring av utseendet som, siden det er skjelettet, varer lenge. 

 

3. Forbedring av nedre øyelokk  

Området som strekker seg fra nedre øyelokk ned til øvre del av kinn er av avgjørende betydning for å gi ansiktet et stramt utseende. Aldring av dette kritiske området får hele ansiktet til å eldes. Selv om det er lite, er det anatomiske området mellom det nedre øyelokket og det øvre kinnet faktisk komplekst. Aldring her innebærer utbuling av fett (øyeposer), hengende muskler (forvrenger det øvre kinnet) og reduksjon av 

beinstrukturen (gir mindre projeksjon og støtte). Kirurgi for å fjerne poser, folder eller slapp hud gir et friskere utseende. 

For å rekonstruere dette området kreves en gjennomtenkt tilnærming som tar hvert element i betraktning. Det tok mange år for det estetisk kirurgiske fagfeltet å se betydningen av dette området og løse problemet.  

Forskjellige fillere har blitt brukt i håp om å få et raskt resultat, men kan kun løse en del av problemet. Fettinjeksjoner kan være gunstige, men ofte må det gjøres en kombinasjon av kirurgiske teknikker for virkelig å få effekt. 


4. Fettinjeksjoner 

Teknikker for transplantasjon av fett har utviklet seg voldsomt de seneste årene. Fra tidligere skuffelser med ujevne resultater og fett som forsvinner, har det nå utviklet seg til å være en prosedyre som tilbyr et forutsigbart resultat. Det er to grunner til dette. 

Det første fremskrittet er hvordan fettet høstes og behandles. Vi har i dag teknologi og teknikker som sikrer at mest mulig av fettet som hentes ut overlever, og vi kan skille fettet i ulike partikkelstørrelser (nanofett, mikrofett, makrofett) med ulike egenskaper. 

Det andre fremskrittet er injeksjonsprosessen. Man har nå utstyr som gir presis kontroll over injeksjonen av fettet slik at hvert område mottar akkurat det som trengs av fett i nøyaktig samsvar med den underliggende anatomien. 

I ansiktet, der millimeterne teller, er kontroll viktig. Å bare legge til fett kan resultere i et hovent utseende som verken er ungdommelig eller attraktivt. Men når riktig mengde renset fett plasseres på anatomisk riktig sted, kan det ønskede effekten oppnås. Dette fettet gjenoppretter det attraktive ungdommelige volumet som tapes med aldring, spesielt på viktige områder som øvre og nedre øyelokk, kinn og tinning. 

 

5. Korreksjon av rynker i det ytre øyeområdet ved smil 

Noen irriterer seg over rynkingen som kommer ved siden av øynene når man smiler, spesielt når de ser på selfies. For mange er dette det tidligste tegnet på aldring. Aldring fører til en uttynning av fettet i tinningene og kinnene, og med sig av huden fører det til hudoversudd og rynking. Anti-rynke injeksjoner kan midlertidig redusere overdreven rynking, men vil også redusere smilet slik at ansiktet virker kaldere.   

Det kreves en dypere korreksjon for langsiktig resultat. Det kan gjøres ved å gi mer volum med fettinjeksjoner, å styrke huden ved en injeksjon med calcium hydroxylapatitt (Radiesse eller HarmoniCa), eller ved en nedre øyelokksoperasjon.   

98 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page