top of page

Øyelokk

Dr. Rosenberg opererer øyelokk på Privathospitalet

 

Operasjon av øvre og nedre øyelokk

Operasjon av øyelokk er et svært vanlig inngrep ved Fana Medisinske Senter. Vi opererer pasienter både på medisinsk og kosmetisk indikasjon. Ventetiden for inngrep er svært kort, som regel to uker eller mindre. Dersom det er medisinsk indikasjon for inngrep, vil det kunne utføres uten moms. Du vil ha samme rett til sykemelding som om inngrepet ble utført på et offentlig sykehus. Vi utfører alltid operasjonen med fokus på et best mulig kosmetisk resultat og er opptatt av at opplevelsen skal være behagelig. Vi tar oss tid, og legger vekt på detaljene.

 

Inngrepet

Etter hvert som man eldes svekkes elastisiteten i huden, fettdepoter rundt øynene kan bli mer fremtredende og øyebrynene siger nedover. Dette fører til at huden på øvre øyelokk legger seg ut mot øyelokkskanten. Mange opplever at tunge øvre øyelokk gir hodepine, tyngefølelse i pannen og redusert synsfelt. Man kan få plager med svette og kløe og det kan bli vanskeligere å bruke øyesminke.

En øyelokks plastikk letter disse plagene, gir et mer våkent utseende og et "skarpere blikk".

På nedre øyelokk kan det være løs hud som gir rynker, slapphet i muskulatur som gir et nedsunket øyelokk, utposing av fettvev eller en kombinasjon av disse. Hva som blir gjort under inngrepet og hvilken teknikk som benyttes avhenger av hva som er problemet. Dersom det kun er utposing av fett, kan inngrepet utføres gjennom et snitt i slimhinnen i øyet (transconjunctivalt). Dette gir ingen arr. Ved mindre hudoverskudd kan man stramme huden med laser eller peeling. Ved større overskudd av hud må det legges et snitt like under øyevippene. Arrene etter nedre øyelokks plastikk blir svært diskré og tilnærmet usynlige.

Ferdig operert på en time

Operasjonen utføres dagkirurgisk, dvs at du reiser hjem samme dag du blir operert. Øyelokkoperasjon utføres hos oss som regel i lokalbedøvelse med et tillegg av beroligende og smertestillende medisiner intravenøst. Dette bidrar til at det blir en mest mulig behagelig opplevelse. Du kan selvsagt få full narkose dersom det er ønskelig.

Selve inngrepet tar i underkant av en time. Du vil være på avdelingen i totalt 2-3 timer i forbindelse med operasjonen.

Ofte kan det være ønskelig å operere både nedre- og øvre øyelokk samtidig. Det er en fornuftig kombinasjon også kirurgisk og utføres ofte. Dersom man gjør to inngrep samtidig blir også prisen lavere enn om man gjør inngrepene hver for seg.

 

 

Skånsomt inngrep

Inngrepet utføres i rolige omgivelser med bruk av beroligende og smertestillende medikamenter intravenøst. Det er som en lett narkose. Noen sovner under inngrepet. Man ligger med øynene lukket og vil hverken se, eller få noen opplevelse av hva som foregår.

Det er lite smerter forbundet med en øyelokksoperasjon. De fleste kan oppleve noe svie i operasjonsområdet første kvelden etter operasjonen.

Du vil være i stand til å jobbe allerede dagen etter inngrepet, men vil selvsagt se operert ut frem til stingene fjernes etter en uke. Noen føler at de blir litt slitne i øynene og det er viktig å tilpasse arbeidssituasjonen noe. Vanligvis er det slik at det er mulig å dekke til arr og misfarginger i huden etter 10-12 dager.

 

Andre alternativer

Det er verd å merke seg at en operasjon med panneløft, eventuelt injeksjonsbehandlinger med for eksempel Teosyal eller eget fett kan være bedre alternativer enn øyelokksoperasjon for noen pasienter.

 

 

Spesialist i ansiktskirurgi

Overlege Bjørn E. Rosenberg er spesialist i estetisk kirurgi og gjør mye ansiktskirurgi. Det betyr at han kan vurdere hvilken behandling som vil være best for deg, slik at du får et naturlig og varig resultat. Det kan av og til innebære kombinasjoner av metoder og behandlinger. Det finnes alltid mange muligheter, og med vår omfattende kompetanse er du sikret at du får den behandlingen som er best for akkurat deg.

 

Priser

Prisen for operasjonen avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Den dekker alle kostnader relatert til operasjonen, inkludert oppfølging etterpå. Selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er det viktigste. Vår plastikkirurg er kjent for meget gode kirurgiske resultater.

bottom of page