top of page

Neseoperasjon

Neseoperasjon

Nesekirurgi (rhinoplastikk)

 

Ved en neseoperasjon (rhinoplastikk) kan nesens ytre form og størrelse korrigeres. Nesekirurgi er en avansert form for kosmetisk kirurgi og det er ikke mange kirurger som behersker dette fagfeltet. Det kreves estetisk blikk og teknisk kirurgisk erfaring for å oppnå et optimalt resultat. Hos oss kan du føle deg trygg - vi har noen av Norges mest erfarne nesekirurger.

Privathospitalet er den eneste aktøren på Vestlandet som kombinerer innvendig kirurgi med utvendig kosmetisk behandling. 

Norges mest erfarne nesekirurger

Dr. Bjørn E. Rosenberg er en svært erfaren kirurg med kompetanse innen alle plastikkirurgiske fagfelt, og han har gjennom mange år utdannet seg innen kosmetisk nesekirurgi. Han har blant annet vært på et lenger hospiteringsopphold hos den verdenskjente italienske kirurgen Enrico Robotti i Bergamo for å lære. Ved Fana Medisinske Senter utfører vi jevnlig både kosmetiske neseoperasjoner og nesekirurgi på medisinsk indikasjon og vi er den største aktøren innen denne formen for kirurgi på vestlandet. Vårt mål er som alltid å oppnå det "u-opererte" resultatet. Nesen skal se mest mulig naturlig ut og passe til ditt ansikt.

Dr. Rosenberg arbeider tett med Dr. Stein Helge Glad Nordahl som er spesialist i otorhinolaryngologi & hode hals kirurgi. De to tilbyr en unik kombinasjon av funksjonell og kosmetisk nesekirurgi. Ved behov for større neserekonstruksjoner, ved funksjonelle plager som nesetetthet der det samtidig er ønske om en endring av den ytre nesen vil Rosenberg og Nordahl kunne tilby deg et kombinasjonsinngrep der alt gjøres under samme narkose. Vi tilbyr behandling både for selvbetalende pasienter, pasienter fra det offentlige helsevesen og pasienter med helseforsikring. Vi har kort ventetid både på vurdering og operasjon.

Fana Medisinske Senter har også et sammarbeid med Dr. Gorm Bretteville som har svært lang erfaring med neseplastikker og trolig er den i Norge som har gjort flest slike operasjoner.

Konsultasjon

Før en eventuell operasjon kommer du til en samtale med Bjørn E. Rosenberg. Der vil dere gå gjennom dine ønsker og se på muligheter. Vi skisserer opp hva vi mener kan gjøres og legger en plan for en eventuell operasjon. Vi forsøker å vise deg hva som vil være et realistisk forventet resultat og bruker gjerne bildeanimasjon for å vise omtrent hvordan resultatet kan bli.

 

Ta gjerne med bilder av hvordan du tenker at nesen skal være og tenk igjennom på forhånd hva som er dine mål. Vi kan også vise før-/etterbilder av tidligere pasienter for at du skal få et inntrykk av hva som er mulig å til. Det er ikke alltid vi kan oppfylle dine ønsker, og det er viktig for oss å være realistiske på dette. Mye kan rettes på, og som regel kommer vi sammen frem til en løsning som du kan være fornøyd med.

Ved behov for vurdering av nesetetthet, skjevet i neseskilleveggen el.l. kan Rosenberg henvise deg direkte til vurdering hos spesialist i øre-nese-hals, dr Nordahl. Dersom det er indikasjon for en "indre" neseoperasjon kan dette ofte gjøres samtidig med en operasjon av nesens ytre form.

konsultasjon.jpg

Hva kan vi gjøre?

Det vanligste ønsket ved en neseoperasjon er å gjøre hele eller deler av nesen mindre. Det kan være en hump man ikke liker, en tupp som er for stor eller bred eller man føler at hele nesen er for stor for ansiktet. Noen ganger kan det være behov for å legge til noe, som for å heve neseryggen eller nesetippen.

Målet med kirurgien er å forme en nese som passer til ditt ansikt, som tar hensyn til utgangspunktet og proporsjonene dine. Enkelte nesedeformiteter som en svært skjev nese kan være vanskelig å rette opp. Noen ganger kan det være behov for flere inngrep for å komme til målet. Andre ganger kan man ikke oppnå en komplett symmetri eller det du hadde sett for deg. Det må alltid tas forbehold ved kirurgisk behandling og man kan dessverre aldri garantere et resultat. 

Mange som skal operere nesen er redde for å bli for forandret. Det er ikke så rart - nesen sitter midt i ansiktet og er en del av det personlige uttrykket. Samtidig er erfaringen at svært få andre enn de man selv forteller det til oppdager at man er operert. Mange beskriver heller kommentarer som " jøss, har du klippet deg / du ser så våken og glad ut / så fin du var i dag" etc etter operasjonen. Vi opplever at en liten forandring på nesen ofte bringer resten av ansiktet mer frem - nesen stjeler ikke lenger så mye plass og ansiktet ser harmonisk ut.

Operasjonen

Operasjonen utføres hos oss alltid i narkose og tar ca. 2-4 timer. Med narkose er vi sikre på at du har det behagelig under inngrepet og vi som kirurger har optimale forhold for å gjøre en god jobb. Etter operasjonen går du med bandasje eller gips over nesen i en uke, og det settes som regel tre sting i huden som må fjernes. Det er sjelden behov for å legge bandasjemateriell eller tamponger inn i nesen, men du vil allikevel kunne være tett i nesen i en periode etter inngrepet.  

Det finnes i prinsippet to ulike teknikker for rhinoplastikk. Hvilken teknikk som benyttes avhenger blant annet av hva man ønsker å endre på. Ved Fana Medisinske Senter benyttes som regel en såkalt åpen teknikk fordi dette gir svært god oversikt og kontroll under inngrepet. Dette gir et lite arr i huden på columella, skilleveggen mellom neseborene, men dette gror alltid pent til og er som regel ikke synlig et halvt år etter inngrepet. Det er lite smerter forbundet med operasjonen. Du vil kunne bli litt blå og hoven over neseryggen, men som regel vil du se presentabel ut allerede når gipsen fjernes. Du kan gjøre rolige aktiviteter etter en til to uker. Det er vanlig å være borte fra jobb en ukes tid etter inngrepet, men om du ønsker er det ingenting i veien for å gå på jobb med gips.

Etter en neseoperasjon vil nesen kunne være lett hoven i lang tid. Den vil se fin ut, men være litt konturløs. Det er mye som skal gro inne i nesen, huden skal finne sin nye form og hevelsen etter operasjonen bruker lang tid på å dreneres ut. Det kan ta mellom et halvt og ett år til nesen er fullstendig tilhelt og nesen har fått sin endelige form.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Noen ganger kan det ved nesekirurgi være behov for et oppfølgende inngrep for å oppnå ønsket resultat. Det er sjelden av dette er nødvendig. Et slikt inngrep belastes eventuelt separat med en svært redusert pris.

Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er det viktigste. Det er sluttresultatet, oppfølging og trygghet du betaler for.

Pris for en kosmetisk neseoperasjon ender gjerne rundt 50.000,- kroner. 

bottom of page