top of page

Mandler

Mandler behandling ved Fana Medisinske Senter

Øre, Nese og Hals lege, prof. Dr. med. Stein Helge Glad Nordahl har sin offentlige HelseVest praksis samlokalisert ved Privathospitalet. 


Privathospitalet har lang erfaring med behandling av offentlige pasienter for Helse Vest og pasienter ved ordningen Fritt behandlingsvalg. Vi har avtale med Helse Vest på mandler.

Vi kan for tiden ikke utføre laser operasjon av mandler for det offentlige, dette tilbys nå kun privat.

Trykk her for mer informasjon: Fjerne mandler

 

Som offentlige pasient hos oss betaler man kun vanlige egenandel etter offentlige takster.

Det er nødvendig med henvisning fra fastlege eller spesialist for offentlig vurdering og eventuell operasjon.

Her kan du lese om dine rettigheter - retten til fritt sykehusvalg.

Mandler kan opereres med vanlig kirurgisk teknikk i narkose eller ved bruk av laser i lokal bedøvelse. Individuell vurdering avgjør hvilke metode som benyttes.Laseroperasjon av mandler.

Laserkirurgi er en moderne, men velprøvd metode som for noen pasienter er et alternativ til vanlig kirurgisk fjerning av mandler i narkose. Laseren fjerner (evaporerer) den delen av mandler som har krypter/kanaler som gir tilbakevendende infeksjoner, illeluktende klumper og dårlig ånde.

Fordeler med laser

Fordelen med laser fremfor vanlig kirurgi er at det er langt mindre smertefullt etter operasjonen. Laseroperasjonen utføres raskt, skånsomt og enkelt i lokal spraybedøvelse og gir mye mindre risiko for blødninger og infeksjoner enn vanlig kirurgi. Operasjonen kan gjøres utenfor sykehus og lange, offentlige ventelister. Det er nesten aldri nødvendig med sykemelding etter en laseroperasjon av mandler.

Virker for over 90%

Laseroperasjon for mandler gir ingen garanti for at alle halsplager forsvinner, men operasjonsteknikken er vanligvis effektiv. Tall fra USA og Frankrike viser at over 90% blir mye bedre eller helt bra etter en laseroperasjon. Dersom mandlene er veldig store eller dersom du har halsbyll, anbefaler vi som regel ikke laserbehandling.

 

Ikke røyke

For å få fullgod effekt av både laser og vanlig kirurgisk operasjon med fjerning av mandler kreves røykestopp.

 

Henvisning

Dersom du har en ny henvisning fra legen din må den sendes den til oss. Hvis legen din sender henvisningen elektronisk er behandlingstiden kortere enn ved sending per post. Du blir så kalt inn til konsultasjon hos en av kirurgene våre.

Dersom du allerede er vurdert hos annet foretak / helseinstitusjon (privat og offentlig) og venter på operasjon vil du kunne overføres til oss for operasjon. Kontakt gjerne det foretaket du er registret hos for informasjon om dette.

Oversikt over ventetider på konsultasjoner og operasjoner finner du på: https://helsedirektoratet.no/prioritering/prioriteringsveiledere-for-spesialisthelsetjenesten

 

Ta kontakt/Har du spørsmål ?

Vi ber deg om å bruke kontraktskjema til under. Du kommer da rask og effektivt i direkte kontakt med vårt team som jobber med offentlige henvisninger og overføringer.  Du kan også velge å sende forespørsel vedrørende saken din direkte til vårt team pr epost på: offentlig@privathospitalet.no

Dersom du har spørsmål vedrørende vår avtale med Helse Vest på mandler, eller du allerede er vurdert hos annet foretak / helseinstitusjon (privat og offentlig) og venter på operasjon, vil du kunne overføres til oss. Du skal da også benytte deg av vårt kontaktskjema /epost. 

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page