top of page
Bytte brystprotese

Bytte brystproteser

Noen ganger hender det at man ønsker en annen størrelse på brystene eller rett og slett vil ta protesene ut. Dette er operasjoner Dr. Bjørn E. Rosenberg har lang erfaring med og som vi utfører jevnlig. Operasjonen kan gi deg et mykere og mer naturlig bryst og behandle eventuelle plager som eldre proteser kan gi.

Når bør brystprotesene skiftes ut?

Vi anbefaler at brystproteser som gir plager skiftes ut med nye proteser eller fjernes. Plagene kan være ømhet i brystet, at brystene kjennes faste og harde eller at de endrer form. Dersom du synes at slike forandringer er akseptable er det som regel ingen grunn for å gjøre noe. Men dersom plagene blir for store, er løsningen å skifte protesene eller å ta de ut.

 

For noen betyr det dessverre at protesene må ut etter relativt kort tid, for andre kan brystprotesene gi glede over svært mange år. Fana Medisinske Senter benytter blant annet proteser fra Mentor som har 10 års kapselgaranti - da vil et inngrep med å fjerne eller skifte proteser til en stor grad kunne dekkes av forsikring. Andre merker som Motiva har også ulike ordninger for kapseldannelse.

Nye og gamle proteser

Eldre brystproteser (som regel proteser lagt inn før ca år 2000) vil kunne lekke. Som regel foregår lekkasjen i kapselen i brystet slik at ikke silikon lekker ut i vevet. Protesene vi benytter ved Fana Medisinske Senter i dag har alle livstidsgaranti. Det betyr at de er av svært høy kvalitet og tåler at du bruker kroppen din. I tillegg inneholder moderne proteser en silkongele og ikke silikonolje slik det var tidligere. Det betyr at det ikke er fare for at silikon skal lekke ut selv om det mot formodning skulle være et hull i proteseskallet. 

Kapsel

Etter hvert som tiden går vil det alltid dannes et arr (kapsel) rundt en protese. Dette kan føre til at brystet kjennes fastere enn normalt, det kan gi ømhet og smerter ved trykk og det kan føre til at brystet endre utseende. Det er større fare for å utvikle kapsel dersom protesene ligger over muskelen. Kapsel kan dannes etter graviditet/amming og kapsel kan være ensidig og utvikle seg ulikt i brystene. 

Behandling av kapsel er å fjerne protesene. Dersom kapselen er tykk og fast fjernes også kapsel i forbindelse med inngrepet. Dersom protesen ligger over muskel anbefaler vi ofte å skifte til protese under brystmuskelen. Dette gir mindre fare for å utvikle ny kapsel og gir et mykere og mer naturlig bryst. Det er som regel mulig å skifte til ny protese i forbindelse med at protesen fjernes, men i noen tilfeller må man legge inn ny protese under et annet inngrep noen måneder etter at protesen er fjernet. 

Dagens proteser skal kunne ligge i brystet i mange år uten å gi plager

Se forøvrig også artikkelen om å fjerne brystproteser 

 

Les mer om vår garanti her.

Mer informasjon om brystforstørring her

silikonproteser.jpg
Forespør time til forundersøkelse

Takk for innsendingen din!

bottom of page