top of page

Brystreduksjon

Brystreduksjon
Forespør time til forundersøkelse 

Takk for innsendingen din!

Store, tunge og hengende bryster kan gi smerter i nakke, skuldre og rygg, gnag etter bh-stropper og problemer med å finne en bh som passer.

En stor byste kan være til hinder for fysisk aktivitet, og kan være belastende i en arbeidssituasjon. Noen føler at for store bryst og hengende bryster ikke er kosmetisk optimalt og at det medfører en sosial begrensning. Det kan også være vanskelig å finne klær som passer.

Be om konsultasjon angående brystreduksjon

Bryst­reduksjon

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse samtidig som brystene løftes opp. Dette gir en lettere byste med høyere beliggende brystvorter og bryster med et mer ungdommelig og strammere utseende. Dersom du har plager i rygg, nakke og skuldre eller gnag etter bh-stropper på grunn av store og tunge bryster, er det dokumentert at en brystreduksjon har en helsegevinst i tillegg til den rent kosmetiske effekten. Våre kirurger har svært omfattende erfaring med denne typen kirurgi, og vi har hjulpet mange kvinner til et "lettere" liv! 

Operasjonen

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse ved fjerning av fett, brystkjertel og overflødig hud. Samtidig løftes brystene opp og gis en strammere form. Tilsvarende gjøres ved en brystløft operasjon, men til forskjell endres ikke brystenes størrelse ved et brystløft. Selve operasjonen utføres i narkose og tar to til tre timer.

Strammere form

Det finnes flere ulike metoder for brystreduksjon. Etter diskusjon med deg velger kirurgen den metoden som er best egnet for akkurat deg og dine bryst.

Hovedsakelig skiller vi mellom vertikale og horisontale snitt. Det finnes også mange ulike varianter av disse. Den vanligste teknikken er det som gjerne kalles et T-snitt (ankersnitt). Man får da et arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til brystveggen samt et arr under brystet. Arret ser ut som en omvendt T eller et anker. Ved den vertikale teknikken blir det ingen arr under brystet. De ulike teknikkene gir et noe forskjellig kosmetisk sluttresultat og form på brystene i tillegg til de nevnte arrlinjene.

Ved operasjonen må som regel brystvorten løftes opp slik at den kommer høyere på brystet. Diameteren på brystvorten reduseres i forbindelse med operasjonen. I tillegg forsøker man å flytte eventuelt overflødig vev som strekker seg inn under armene frem mot brystet. Av og til kan det også være aktuelt å gjøre fettsuging av overskuddsvev som går inn under armene.

Våre plastikkirurger har lang erfaring med brystkirurgi, og er opptatt av at en brystreduksjon er et kosmetisk inngrep såvel som at det skal lette funksjonelle plager. Det er viktig for oss å tilpasse dine bryst til din kropp, både funksjon og estetikk.

Diskret arr

Operasjonen etterlater et diskret arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til folden under brystet, samt i ulik grad i folden under brystet. Vi legger stor vekt på at disse arrene blir så pene som mulig og syr derfor alltid med innvendig selvoppløsende tråd i flere lag.

Hva er forskjellen på en kosmetisk operasjon og operasjon på medisinsk indikasjon?

Ved en kosmetisk operasjon gjøres det et inngrep som både gir deg mindre bryster men som også har et sterkt fokus på et estetisk pent resultat. Det betyr at vi legger ned mye tid og arbeid på brystets form, på arr og proporsjoner. Du er selv med å bestemme hvor mye vev som skal fjernes og det er ingen nedre begrensning på dette.
 

En brystreduksjon på offentlig indikasjon er den samme operasjon, men det legges føringer på hvor mye brystvev som må fjernes. Hovedmålet er å lage et lettere bryst som gir mindre plager.

Er du særlig opptatt av det beste estetisk utsende eller dersom du ikke ønsker å fjerne så mye vev er det kansje rett og velge en kosmetisk operasjon. Ved et kosmetisk inngrep er også ventetid på konsultasjon og operasjon svært kort - du bestemmer selv når det passer.

Dersom det er medisinsk indikasjon for et inngrep med brystreduksjon kan du ha rett til sykemelding uavhengig av om du har betalt for inngrepet selv eller om det er dekket av det offentlige helsevesen.

Etter operasjonen

Etter operasjonen anbefales det at du anvender en sports-bh i fire til seks uker. Den første måneden skal du unngå tunge løft og intensiv mosjon.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det kirurgens erfaring som er avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

bottom of page