top of page

Brystløft

Brystløft ved Privathospitalet
Forespør din time her

Takk for innsendingen din!

Det er naturlig at brystene faller noe ned etter hvert som man blir eldre, etter graviditet eller overvekt. Noen er også født med bryster som naturlig henger mer enn ønskelig. Dette kan korrigeres kirurgisk. 

 

Et brystløft innebærer at overflødig hud fjernes fra brystene og at brystvorten flyttes lenger opp på brystet. Brystvevet formes slik at brystene strammes opp og gis en rundere og mer ungdommelig form høyere opp på brystkassen. Et brystløft reduserer ikke brystenes størrelse, men former dem og strammer de opp.

Operasjonen

Fana Medisinske Senter har gjennom svært mange år tilbudt ulike former for brystkirurgi. Brystløft utføres vanligvis i narkose i tillegg til lokalbedøvelse. Operasjonen tar vanligvis mellom to og tre timer.

Individuelt tilpasset

Det finnes flere ulike metoder for brystløft. De kan gi ulike arr på brystet og noe forskjellig kosmetisk uttrykk. Hva som passer for deg er avhengig av brystets utseende, brystvolum samt dine mål og forventninger. Overlege Rosenberg  velger en individuelt tilpasset teknikk ved operasjonene for å gi deg et best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

Ulike teknikker

Etter nøye diskusjoner med deg velger kirurgen den metoden som er best egnet for akkurat deg og dine bryst. Hovedsakelig skiller vi på vertikale og horisontale snitt. Det finnes også mange ulike varianter av disse. Den vanligste teknikken er det som gjerne kalles et T-snitt. Man får da et arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til brystveggen samt et arr under brystet. Arret ser ut som en omvendt T eller et anker. Ved den vertikale teknikken blir det ingen arr under brystet.

brystlft_edited.jpg

Ved operasjonen løftes brystvorten som regel opp slik at den blir liggende midt over brystet. Dette gir det kosmetisk mest optimale resultatet. I tillegg forsøker man å flytte eventuelt overflødig vev som strekker seg inn under armene frem mot brystet. Av og til kan det også være aktuelt å gjøre fettsuging av overskuddsvev som går inn under armene.

Proteser

Enkelte ganger kan det være ønskelig å gjøre en brystforstørrelse i samme operasjon som man utfører et brystløft. Man kan da legge inn proteser for å øke brystenes volum. Brystproteser bidrar også til å endre formen på brystene. Vi har alle typer silikon- og saltvannsproteser tilgjengelig. Kombinasjonen av brystløft og brystforstørrelse er svært vanlig. Arrmessig blir resultatet stort sett det samme som om man kun gjør et brystløft. Dette er et stort og komplisert inngrep, men det gir en sikker og varig forbedring av brystenes form og størrelse!

En periode etter et brystløft er det vanlig å ha redusert følelse i brystvortene. Dette vil som regel komme tilbake av seg selv, men av og til kan man oppleve permanent redusert sensibilitet.

En hver brystoperasjon medfører fare for fremtidige problemer med amming. Tenk gjennom hva dette innebærer før en eventuell operasjon. Vi anbefaler at man venter med operasjon i 6 måneder etter amming.

Etter operasjonen

Etter operasjonen får du en sports-bh av oss som du skal benytte som en bandasje den første tiden. Du bør unngå tunge løft og hard mosjon den første måneden etter inngrepet. Du kan dusje og stelle deg som vanlig etter tre dager. Vi legger stor vekt på at arrene skal bli så diskrete som mulig. Vi syr derfor alltid med innvendig selvoppløselig tråd i mange lag, og anbefaler at du teiper arrene med papirteip i tre måneder etter operasjonen for et penest mulig resultat. Det er meget viktig at du følger det avtalte kontrollopplegget for å sikre et godt sluttresultat.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er det viktigste! Våre kirurger er kjent for meget gode kirurgiske resultater.

bottom of page