top of page

Bodylift

Belteplastikk og bodylift

Belteplastikk og bodylift

Våre kirurger er noen av svært få i Norge som utfører reelle bodylift-behandlinger. Dette innebærer at løs hud og underhudsfett fjernes sirkulært, rundt hele kroppen, fra rygg til mage. Inngrepet kombineres gjerne med fettsuging av flankene.

En bodylift gir det optimale resultatet om det er slapp hud og heng ut i flanker og bak over rumpen. Ved en bodylift forandres kroppsfasongen dramatisk - dette er "total makeover"! Du vil oppleve et rumpeløft, en oppstramming av mage og underliv samt at hoftene kommer bedre frem.

Bodylift er et inngrep som egner seg både for kvinner og menn. Av og til kan det være fornuftig eller ønskelig å dele opp inngrepet i flere seanser. Vi gir deg gode råd.

En belteplastikk er et inngrep der man fjerner løs hud og fettvev fra hofter og hele veien bak over rumpa. Dette gir en oppstramming av hoftepartiet og et løft av rumpa. Løst vev rundt hoftene samler seg gjerne over bukselinningen og kan være til sjenanse. Dette kan tilkomme etter tidligere bukplastikk, etter vektreduksjon eller ved aldring.

Eneste utvei for å fjerne løs og overflødig hud


Har man løs og overflødig hud på magen og ryggen kan den ikke trenes bort. Trening vil gi deg et bedre grunnlag for en fin bukplastikk, men det er jo dessverre slik at det ikke er muskler i huden som kan stramme denne opp! Diverse vidunderkurer som annonseres har heller ingen reell effekt. Det eneste som hjelper er bukplastikk eller bodylift, en kirurgisk behandling hvor overflødig hud fjernes. Samtidig gjøres som regel fettsuging / liposculpture for å få penest mulig resultat.

Bodylift erstatter ikke slanking


Bodylift erstatter ikke slanking selv om fettsuging alltid gjøres i tillegg til at hud fjernes. Pasienter som har betydelig overvekt bør redusere vekten i god tid før en slik operasjon slik at vekten ved operasjonstidspunktet er stabil. Risikoen er mindre og resultatet blir ennå finere om du er tilnærmet normalvektig.

Sykemelding

Dersom plagene dine fyller indikasjonen for et offentlig dekket inngrep har du rett til sykemelding selv om du betaler for inngrepet selv. For en rent kosmetisk operasjon kan vi dessverre ikke skrive sykemelding. Etter en full bukplastikk med sammensying av magemuskler må du regne med at du har ubehag i magen en ukes tid etter operasjonen. Ved en bodylift vil det også kunne være noe ubehag fra ryggen, og det er fornuftig å ta det mer ro i et par uker etter inngrepet. Det betyr at du ikke bør planlegge jobb i denne perioden. Du kan gjøre lett arbeid (f.eks hjemmekontor med papirarbeid), men det er ikke anbefalt med tyngre arbeidsoppgaver før etter 2-3 uker etter en bodylift. For fysisk tungt arbeid (f.eks industri, hjemmesykepleie) er det vanlig med 6 uker eller lenger fravær fra arbeid.

Tiden etter operasjon

Etter en bodylift vil du oppleve hevelse, misfarging i huden samt ømhet i mage og rygg. Det kan være vanskelig å gå oppreist første tiden, men dette går som regel over i løpet av to ukers tid. Du kan ikke kjøre bil umiddelbart etter operasjonen, dvs at du bør avtale at noen kan hente deg fra klinikken. Du kan bruke sminke, hudkrem etc som du ønsker etter inngrepet. Du kan dusje som vanlig etter at drenene er fjernet, vanligvis etter en uke. Frem til dette må du vaske deg med klut.

Faren for komplikasjoner ved bodylift er lav. Det vanligste av det uvanlige er infeksjoner og blødninger samt venetromboser. Vi gir deg det du trenger av medisiner for å redusere risiko så mye som mulig. Ofte er det behov for blodtynnende medisiner i tiden etter inngrepet. Det får du av oss.

Rolige spaserturer kan du ta like etter operasjonen, men vi anbefaler at du venter i opp til åtte uker før du begynner å trene for fullt igjen etter en bukplastikk. Husk å gi beskjed om du trenger en erklæring til ditt treningssenter.

 

Våre operasjonsmetoder har redusert komplikasjonsnivået vesentlig

Samme hvor dyktig kirurgen er og hvor riktig kirurgen gjør operasjonen, kan komplikasjoner inntreffe. Med de operasjonsmetodene Privathospitalet benytter er komplikasjonsnivået lavt. Bodylift er en imidlertid en større operasjon og uansett foreligger en viss risiko for komplikasjoner. Overvektige anbefales vektreduksjon før en bodylift gjennomføres. Vekten bør være stabil i en periode før operasjonen. Røykere må la være å røyke i minimum 4 uker før og 4 uker etter operasjonen. En effekt av røyking er at blodtilførselen til huden og sårkantene reduseres. Hudavstøtninger kan oppstå om huden ikke får nok blodforsyning. Det innebærer bredere arr. Dette er en tilstand som vil kreve noe hyppigere kontroller. 

Væskeansamling kan forekomme under huden under operasjonssåret. Dette vil suges opp av dren. Dersom man får ny ansamling av vevsvæske i sårflaten etter at drenet er fjernet (dren fjernes 1-5 dager etter operasjon), kan det være en fordel å tappe dette ut med en sprøyte. Dette er ikke farlig. Blødning og infeksjoner kan forekomme, men opptrer svært sjelden ved bukplastikk. Pasienter som fjerner svært mye løs hud vil kunne få "eselører" i endene av arret, dette er imidlertid svært sjelden og kan i så fall korrigeres.

Det første døgnet etter operasjonen må man ta det rolig. Bandasjen fjernes etter 1 til 3 dager. Den innerste teipen kan sitte i 2 uker. Etter 2 uker klippes kun løse trådender på sidene, alt under huden blir borte av seg selv. Pasienten får på en panty, et kompressjonsplagg oppå bandasjen rett etter operasjonen, og den skal brukes dag og natt i 4 uker, og deretter på dagtid i 2-4 uker.

Pasienten skal teipe arrene i 4-6 måneder. Vi anbefaler sterkt å bruke tapen Micropore fra firmaet 3M. Denne gir klart minst problemer. Den slipper litt væske igjennom innenifra og etterlater lite lim på huden som kan gi sårhet. Huden vil føles noe hard i den første tiden etter inngrepet. Hevelsen vil også holde seg i en periode. Tilhelingen varierer fra pasient til pasient, og normaliseringen av behandlingsområdet avhenger av pasientens alder og hudkvalitet.
Etter 5-6 uker kan pasienten drive normal aktivitet, mens det tar 3–6 måneder før resultatet ser bra ut.
Det er normalt at følelsen i huden over arret blir noe dårligere enn før. Følelsen er betydelig nedsatt til å begynne med. En del av følelsen kommer tilbake med tiden, men den blir oftest ikke helt som før. 

 

Årsaker til ønske om bodylift

Løs, uelastisk og overflødig hud på magen kan oppstå av flere årsaker. Hormonelle og generelle aldersforandringer kan medføre økte fettansamlinger og løs hud.. Løs hud og eventuelle strekkmerker er nokså vanlig etter graviditeter eller overvekt med påfølgende vektreduksjon. Svært mange har et overheng nedentil over f eks et keisersnittarr. Da må hud under navlen ned mot lysken fjernes og strammes opp. Navlen blir sittende, mens huden dras ned over denne. De fleste betegner dette som å ”flytte” navlen.
 

Hvem kan opereres

I prinsippet kan alle som er friske opereres. Kun en sjelden gang kan f eks arr være til hinder for dette. Alle vil få sin operasjon individuelt tilpasset. Legen vil ved konsultasjonen gi deg sine synspunkter. 

Alle plastikkirurger i Norge er underlagt strenge etiske regler for plastikkirurgi, utarbeidet i samarbeid med Den Norske Legeforening. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, herunder bukplastikk. 

Noen medisiner øker blødningsrisikoen eller nedsetter evnen til heling og må ikke tas de to siste ukene før et slikt inngrep. Personer som bruker slike medisiner pga. hjerte-kar sykdom tilbys ikke operasjon pga økt blødningsrisiko.

 

Forhold som tilsier at man ikke bør opereres.

Operasjonen utføres ikke når man er forkjølet/har hoste med feber eller har annen infeksjon. 
Pasienten må ha mulighet til å ta det helt med ro i minst en uke etter operasjonen. Mødre med små barn må altså ha hjelp etter inngrepet. 
Klarer du ikke la være å røyke vil vi ikke operere deg da risikoen for et ødelagt resultat blir for stor.

Vi opererer ikke pasienter som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller medikamenter eller har spiseforstyrrelser. Pasienter som har hatt spiseforstyrrelse må fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt og at det ikke er til hinder for å gjennomgå Bodylift. 

Pasienter i Bergen

For de av våre pasienter som bor i Bergen, anbefaler vi Endermologie / LPG behandling både før og etter liposculpture, bukplastikk og facelift. LPG øker sirkulasjonen og stimulerer lymfedrenasjen. Dette bidrar til å at kroppen kvitter seg med overflødig væske som dannes i forbindelse med operasjonen, samtidig som det bidrar til at huden tilheles fortere og blir smidigere.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hva som må gjøres. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Det kan av og til være nødvendig med en overnatting på vårt sykehus første døgnet etter inngrepet.

Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som oftes er avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page