top of page

Bihuler privat

Behandling av bihuler privat ved Fana Medisinske Senter

Øre, Nese og Hals lege, prof. Dr. med. Stein Helge Glad Nordahl har sin offentlige HelseVest praksis samlokalisert ved Privathospitalet. 

Behandling av tette bihuler

Bihulene består av mange små og store luftfylte hulrom. Bihulene er kledd med slimhinner på innsiden og luftes via små luftåpninger til nesen. Dersom du er plaget av hyppige infeksjoner eller kronisk bihulebetennelse kan det være nødvendig med operativ behandling.

 

Når lufteåpningene tettes og slim samles opp i en eller flere bihuler kan der oppstå betennelse. Vanligvis skjer dette i forbindelse med influensa / forkjølelse, når slimhinne hovner opp og slimproduksjonen øker. Behandlingen for dette vil være medisiner for å motvirke hevelsen (nesedråper og spray) og for å skylle bort overflødig slim. Ved kraftige og langvarige bihulebetennelser behandles dette med antibiotika.

Av og til kan bihuleplager bli langvarige og gi hodepine, trykk og press. Da kan kirurgi bli aktuelt.

Operasjonen utføres endoskopisk. Det vil si at kirurgen bruker en kikkert gjennom nesen og inn i bihulene. Dette gir ingen synlige arr. Alle bihulene kan opereres på denne måten. Formålet er å drenere / åpne bihulene og samtidig utvide de naturlige åpningene. Operasjonen utføres vanligvis i lokalbedøvelse, er smertefri og tar bare en halv til en time. 

Det er en nedre aldersgrense for å få utført en slik operasjon i lokal bedøvelse på 18 år. Narkose tilbys for de som trenger det og de som ønsker det, uansett alder. Det er en fordel om du bruker steroid-nesespray (Flutide, Avamys, Rhinocort, Dymista, Nasocort, Nasonex, osv) i lengre tid før operasjonen og i en periode etter operasjonen.

De første timene etter operasjonen blir du liggende på oppvåkningsrommet for å  hvile dersom du fikk narkose. Det slipper du vanligvis dersom operasjonen ble gjort i lokal bedøvelse. Du må ha følge med hjem etterpå. Du får ikke kjøre bil hjem og du bør ikke være alene første natten etter operasjonen. Det er i enkelte tilfeller nødvendig med sykemelding etter operasjonen.

Ballongdilatasjon

Har du vedvarende problemer med å utligne trykk i mellomøret? Vanlige plager i forbindelse med dette er endret hørsel, dotter i ørene og trykkfornemmelse. Da kan en ballongdilatasjon av øretrompeten være noe for deg. Privathospitalet kan nå tilby deg denne behandlingen. Les mer eller ta kontakt med oss for en forundersøkelse hos vår ØNH spesialist.

Forespørsel time bihuler

Takk for innsendingen din!

bottom of page