top of page

Ballongdilatasjon

Behansdling med ballongdillatasjon ved Fana Medisinske Senter

Ballongdilatasjon av bihuler

Øre, Nese og Hals lege, prof. Dr. med. Stein Helge Glad Nordahl har sin offentlige HelseVest praksis samlokalisert ved Privathospitalet.

Privathospitalet Fana Medisinske senter tilbyr åpning av bihulene dine med ballongdilatasjon. Metoden er den mest skånsomme mot neseslimhinnen og er minimal invasiv. I lokalbedøvelse settes en ballong med en tynn sonde i åpningen til dine bihuler og blåses opp. Åpningen vil da bli større og bihulen vil beluftes bedre.

Ballongdilatasjon av bihuler kan foretas ved bihulebetennelse med liten eller moderat hevelse av slimhinner. Denne operasjonsmetoden egner seg også for operasjoner av pannebihuler.

Dette er en «ublodig» operasjonsmetode, hvor man dilaterer de naturlige, blokkerte åpningene mot bihulene.

Forundersøkelse

Før beslutningen tas, kommer du til konsultasjon hos en spesialist i ØNH-kirurgi. Du blir undersøkt av kirurgen og får grundig informasjon om behandlingsforløpet. Det informeres om mulige bivirkninger og komplikasjoner.

Operasjon

Inngrepet utføres i narkose og etterlater seg ikke operasjonssår, såkalt mini-invasiv kirurgi.

Holdbarheten av resultatet

Hensikten med inngrepet er å fjerne årsaken til problemet med å utligne trykket i mellomøret, og forhindre gjentatte tilbakefall og reoperasjoner på mellomøre og trommehinne.

Etter operasjon

Det er vanligvis ingen blødning etter operasjonen og inngrepet er forbundet med relativt lite smerter.

Forventet liggetid i avdelingen etter operasjonen er 1 time. 

Dersom du har fått narkose og har mer enn 2 timers reisetid hjem, anbefaler vi overnatting på hotell/pasienthotell eller hos venner/familie

Vanligvis er det ikke behov for sykemelding og dette vurderes i hvert enkelt tilfelle.Unngå fysisk aktivitet, trening osv så lenge du er avhengig av smertestillende etter operasjonen.

BihulerFMS.png
bottom of page