top of page

Utstående ører

Operasjon for utstående ører

Utstående ører

 

Utstående ører er vanlig forekommende, enten at bare det ene eller begge ørene er utstående. Noen ganger er ikke problemet at hele øret står ut, men bare øreflippen eller at øremuslingen er dyp. Dersom det er til sjenanse for deg er det indikasjon for en vurdering hos oss.

Øreoperasjon

Ørekorreksjoner er et svært vanlige inngrep for både barn og voksne. Kosmetisk operasjon av utstående ører endrer vinkelen mellom øret og hodet og kan tilføre form til selve øret. Resultatet avhenger av en rekke faktorer som tykkelse og form på øret, mengde brusk, type hud, arvelige faktorer, ansiktsform og alder. Operasjonen består i å mykgjøre og omforme ørets brusk slik at øremuslingen blir liggende mer inn mot siden av hodet. Operasjonen foregår på ørets bakside slik at arrene i huden blir minst mulig synlige. Selve operasjonen utføres oftest med lokalbedøvelse og tar 1-2 timer. Hos barn kan det være aktuelt å uføre operasjonen i narkose. Hudsnittene sys igjen med tråd som løser seg opp av seg selv, så det er som regel ingen sting som må fjernes.

Før operasjonen

Før operasjonen møter du til konsultasjon og undersøkelse hos kirurgen. Sammen går dere gjennom behov og forventninger for operasjonen. Dr Bjørn E. Rosenberg er en av få leger i Norge som er spesialist i ansiktskirurgi og han kan vise til meget gode resultater og har lang erfaring med operasjoner av utstående ører.

Etter operasjonen

Etter operasjonen legges det en bandasje over ørene som tas av etter 7-10 dager. Etter at bandasjen er fjernet vil du umiddelbart kunne se resultatet og det vil ikke være veldig synlig at du er operert. Vi anbefaler at du bruker lue eller pannebånd i enkelte situasjoner en tid etter operasjonen for å hindre at øret ved et uhell brettes tilbake.

Vårt mål

Vi er opptatt av at øret er en viktig del av ditt utseende. Det betyr at vi legger stor vekt på det kosmetiske ved en øreoperasjon. Vårt mål er at du skal få et mest mulig naturlig resultat og det skal være minst mulig være synlig at du er operert.

Priser

Prisen for operasjonen avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Den dekker alle kostnader relatert til operasjonen, inkludert oppfølging etterpå. Av og til kan det være nødvendig med en mindre etter korreksjon etter selve hovedoperasjonen. Det kan tilkomme en kostnad for dette.

bottom of page