top of page

Svettebehandling

Svettebehandling hos Privathospitalet

Svettebehandling

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering. Omtrent 1% av befolkningen lider av hyperhidrose, dvs. overdreven svetteproduksjonen. Svetteproduksjonen er da større enn det som er nødvendig for å regulere temperatur. Hyperhidrose kan være generalisert, dvs. at man svetter på store deler av kroppen, eller lokalisert til få områder. Hyperhidrose kan skyldes sykdom, men vanligst er at det er en normalvariant. Tendens til hyperhidrose kan være arvelig.

Behandling av overdreven svetting med Toxin injeksjon eller kirurgi egner seg kun for de som har svetteproblem lokalisert til armhuler, håndflater eller fotsåler. Svette håndflater eller stadige svetteringer under armene kan være svært plagsomt. De som lider av hyperhidrose føler seg ofte sosialt hemmet.  Våre kirurger har hjulpet mange mennesker med denne lidelsen.

Toxin injeksjon mot svette

Toxiner er en gruppe nervegifter som har vært anvendt innen det medisinske fagfeltet i over 30 år. Ved bruk av Toxin injeksjon mot svette sprøytes preparatet inn like under huden i det aktuelle området og blokkerer svettekjertlene. Toxinene brukes i svært små konsentrasjoner og har ingen systemisk virkning. Det er ingen bivirkninger av behandlingen ut over et lett ubehag ved behandlingen og evt noen blåmerker etter stikkene. Normalt er varigheten av behandlingen 3 - 9 måneder.

Toxinbehandling er svært effektivt og fjerner nærmest all svetteproduksjon i det behandlede området. For mange vil Toxin injeksjon være fornuftig som første behandling. Kanskje er en svettefri periode det som skal til for å bryte en ond sirkel.

Du vil få resept på en lokalbedøvende krem som du bruker før behandlingen. Selve prosedyren er da nærmest smertefri. Behandlingen gjøres poliklinisk og tar kun en halv time! Effekten av Toxin injeksjonen kommer i løpet av en ukes tid.

Kirurgisk behandling

Ved kirugisk svettebehandling fjerner vi svettekjertler permanent. Teknikken vi benytter egner seg særlig til å fjerne kjertelvev fra armhulen (axille). Vi er en av svært få klinikker som tilbyr operasjon ved hjelp av liposkulptur, dvs. at vi suger ut svettekjertlene. Teknikken er veldig effektiv og reduserer svetten til et normalt nivå. Denne behandlinger etterlater nesten ikke synlige arr. Det er også mulig å fjerne svettekjertler ved konvensjonell kirurgi, det vil si å skjære bort et hudområde med svettekjertler. Dette må diskuteres med din kirurg.

Ferdig operert på en time

For at du som pasient skal ha minst mulig ubehag under behandlingen, utføres operasjoner hos oss vanligvis i narkose. Områdene som skal behandles tegnes opp på forhånd og selve behandlingen tar ca. en time. Etter en kirurgisk operasjon vil du ha blåmerker i armhulene i noen uker. Det vil ellers være lite ubehag, og du kan gå på jobb som vanlig innen et par dager. Du bør være litt forsiktig med store anstrengelser og trening første tid, men kan ellers leve som normalt.

Konsultasjon

Før behandlingen kommer du til en konsultasjon med kirurgen. Her får du grundig informasjon om de ulike behandlingene og du kan fortelle om dine forutsetninger og forventninger. Sammen planlegger dere så operasjonen. Be om konsultasjon angående svettebehandling

 

Priser

Prisen for svettebehandling avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Hva som passer for deg bestemmer du i konsultasjon sammen med Dr. Rosenberg. Våre priser inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og oppfølging etterpå. Dersom det skulle bli behov for en oppfølgende operasjon kan det være aktuelt at du må betale et mindre beløp for dette.

Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er det viktigste! Våre kirurger er kjent for meget gode kirurgiske resultater

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page