top of page

Pene arr etter brystløft

Oppdatert: 23. aug. 2023

Brystløft gjøres for kvinner som føler at bysten er hengende og tung. De ønsker et hevet og opp strammet utrykk over brystet. Mange føler at brystene er blitt tyngre og slappere med årene. Man har kanskje ammet flere barn og huden har mistet sin elastitet og spenst. Uansett årsak, så ønsker alle seg pene arr etter brystløftet.


Brystløft hever og former bryst ved å fjerne overflødisk hud og strammer gjenværende vev for å omforme og støtte bysten.  Brystvortene blir også flyttet høyere på brystet. Mange velger å legge enn et brystimplantat av silikon i tillegg til brystløft. Ved brystløft har man flere muligheter for hvor man legger snittet, men mest vanlig er et T-snitt som strekker seg rundt areola  ( brystvorten), ned fra areola til under brystet og buet under brystet. Pga dette er naturligvis de fleste opptatt av at arrene blir så lite synlig som mulig.Disse arrene vil kunne skjules under en bikini eller BH, men man vil likevel føle seg komfortabel med plaggene av også. Kirurgisk arr skal være smale og lyse etter ca 12 mnd. Noen er likevel utsatt for å få hypertrofiske arr der kroppens reparasjonsprosess "sikter over målet" og man får en rød og bred hevelse i arret. Mye skyldes arvelige faktorer, men man kan også gjøre noe selv for å minimalisere risikoen for skjemmende arr etter brystløft.

Spis sunt og variert og proteinrikt, slutt å røyke og drikke alkohol og start med rutinemessig kondisjonstrening.


Unngå å sole arret i 12 mnd etter operasjonen. UVstrålene kan gi en pigmentering av arret og gi økt arrdannelse. Bruk høysolfaktor under bikinien hvis du må sole deg. Bruk en medisinsk tape over arrene i minst 6 mnd for å gi en støtte og stabilitet i tilhelingen.

1 491 visninger0 kommentarer

Yorumlar


bottom of page