top of page

AMMING MED SILIKON?

Oppdatert: 23. aug. 2023

Lurer du på om du kan amme ditt barn med silikonimplantat i brystene? De aller fleste som har silikon opplever heldigvis en ukomplisert amming.

Amming er naturligvis et viktig tema etter brystkirurgi. Det er svært viktig at du som planlegger å få barn tenker nøye gjennom om du vil vente med å få lagt inn silikonimplantat til etter operasjonen.


Er det lenge til du vurderer familieforøkelse eller kanskje du ikke ønsker barn kan du vurdere silikon som et alternativ. Hvis man planlegger å bli gravid i nær fremtid bør man utsette implantasjon av brystproteser. Man opererer ALDRI en kvinne som er gravid. Hvis du vurderer silikon etter amming bør du vente med operasjon til det er gått 3-6 måneder etter endt ammeperiode.


Det beste du kan gjøre er å gi ammingen en god start. Det er viktig å informere jordmor på sykehuset at du har silikon i brystene dine, for det er svært viktig at du kommer raskt i gang med melkeproduksjonen etter fødselen. Noen kvinner vil oppleve at "utdrivningsrefleksen" er noe redusert etter alle brystoperasjoner, men det finnes en spray, Syntocinonspray som kan fremme denne. Dersom du er en av dem som ikke får opp melkeproduksjonen er delamming et veldig flott alternativ. Det kan hende du som har silikoninnlegg vil merke at du har mindre lagringskapasitet enn du normalt ville hatt, men dette kan du løse ved å amme litt oftere.  

Det er ikke påvist at silikon eller andre stoffer fra brystimplantatet går over i morsmelken. Du kan derfor trygt amme ditt barn med silikon i brystene.
1 692 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page