top of page

Fett- transplantasjon

Fett- transplantasjon hos Privathospitalet

Fett- tranplantasjon

Fettransplantasjon innebærer å flytte eget fett fra ett sted til et annet. Et transplantat av eget fett gir en permanent konturendring og brukes gjerne til å gi mer volum i ansikt eller bryst, eller til å fylle ut defekter etter arr og skader. Fett-transplantasjon gir bedre hudkvalitet og kan også brukes til å redusere overfladiske rynker eller å forstørre leppene.

Fettransplantasjon gir varige og naturlige resultater. I tillegg oppnår en reduksjon av fettdepoter der fettet høstes!

Spesiell teknikk

Å flytte fett fra ett sted til et annet på samme pasient er en gammel og velkjent operasjonsmetode. Det var imidlertid ikke før på 1980-tallet av teknikkene ble så gode at man kunne garantere sikre resultater. Dr Rosenberg har lang erfaring med fett-transplantasjon. Han har gjort multiple fett-transplantasjoner på pasienter etter sykdom og skade ved ulike offentlige sykehus, og opererer nå pasienter på kosmetisk indikasjon ved Privat Hospitalet ukentlig. Den moderne metoden for fett-transplantasjon ble opprinnelig utviklet ved Tribeca Plastic Surgery Clinic i New York, USA, ved dr Coleman. Etter dette er prosedyrene ytterligere raffinert ved dr Patrick L Tonnard og dr Alexis Verpaele ved Coupure Centrum i Gent. Dr Rosenberg har besøkt de mest respekterte klinikkene i Europa for å lære teknikken, og er også utdannet fra Coupure Centrum. Metodene vi benytter i dag er vel utprøvde og gir et sikkert sluttresultat. Vi benytter alltid de nyeste og best dokumenterte teknikker og utstyr for å sikre et best mulig resultat.

Med fett-transplantasjon får du et naturlig og varig resultat med mer volum i ønsket område samtidig som du får en fettsuging i et annet ønsket område. Fettet som flyttes er ditt eget, og vil ikke frastøtes over tid. I motsetning til en protese eller en kunstig laget filler er en fett-transplantasjon evigvarende.

Ansikt

Fett-transplantasjon er svært godt egnet for å gi volum i ansiktet. Etter hvert som man eldes siger noe av fettet som er med på å gi form til ansiktet ned. Injeksjon av fett langs kinnbein og under øynene gir en løftende effekt som gjør at man ser "freshere" og mer opplagt ut. Det er ofte ikke så mye som skal til, og det er viktig at resultatet blir naturlig og pent. Du skal se ut som deg selv og kjenne deg vel. Et annet område som egner seg godt, og som mange ikke er klar over, er over øvre øyelokk. Etter hvert som man blir eldre har øyehulen en tendens til å se dypere ut ("hollow eyes"). Å legge fett langs beinkanten her har en utrolig foryngende effekt. Dette gjøres ofte i forbindelse med en øvre øyelokksplastikk.

Fett-transplantasjon kan også brukes til leppeforstørrelse og til å redusere overfladiske rynker. Dette gjøres ved en teknikk som gjerne kalles SNIF. Resultatene er langvarige og det er svært få komplikasjoner.

Brystforstørrelse med eget fett

Et fett-transplantat kan brukes for å gi større bryster. Man henter da fett fra mage, lår, hofter etc og flytter til brystene. Fordelene med denne formen for brystforstørrelse er flere. Du får to operasjoner i ett: både større bryst og liposculpture av områder der det finnes litt mye fett! I tillegg forstørres brystene uten bruk av kunstige innlegg. Det betyr at det ikke er noen fare for kapseldannelse eller andre forandringer kan man ved bruk av proteser.

Man skal være klar over at det er begrensninger på hvor mye fett som kan flyttes under ett inngrep, og det kan være vanskelig å oppnå mer enn en til to forstørrelser av BH-cup ved ett inngrep. En fett-transplantasjon til bryst passer for deg som kun ønsker en begrenset forstørrelse og som ikke har for mye brystheng. Fett-transplantasjon kan gjerne kombineres med andre brystinngrep, f.eks innleggelse av protese.

Dr.Rosenberg gjør fett-transplantasjon til bryst regelmessig og benytter for tiden utstyr fra Micro-Aire. Dette gir svært gode og sikre resultater både når det gjelder selve fettsugingen og transplantasjonen.

Rumpeløft/brazilian buttlift

Vi gjør rumpeløft/brazillian buttlift med fett. Eventuelt kan dette kombineres med en rumpeplastikk ved behov. Ved en rumpeforstørrelse gjøres en omfattende fettsuging av flanker for å forme og slanke midjen, i tillegg til at det hentes fett fra andre områder ved behov. Fettet settes inn i rumpeballene for å gi mer form og projeksjon. Hvor mye fett som kan settes inn avhenger av hvor mye fett som kan hentes fra andre områder. Målet er å gi en strammere, fastere og rundere rumpe. De fleste ønsker seg et naturlig utseende, og ikke nødvendigvis resultater slik man har sett på TV fra klinikker i utlandet.

Andre lokalisasjoner

Fett kan benyttes til rumpeforstørrelse, brystforstørrelse, for å gi volum i ansikt, til å fylle ut arr og uønskede inndragninger. Fett er ypperlig for å forynge håndryggen. Fett har en svært god effekt på blodsirkulasjonen i vevet og kan gi bedret hudkvalitet. Fett-transplantasjon brukes derfor på sykehus blant annet for behandling av stråleskadet hud.

Operasjonen

Operasjonen kan utføres i lokalbedøvelse eller narkose, avhengig av inngrepet.

Operasjonen er todelt. I trinn en høstes fettet. Vanligvis kan man hente fett fra magen, flanker, hofter, knær eller andre steder der det finnes fettdepoter. Fetthøstingen foregår gjennom små innstikk i huden. Det blir nærmest ikke arr etter disse stikkene. Ved behov eller ønske fjernes så mye fett at dette blir et formende inngrep som ved en vanlig fettsuging. I seanse to settes fettet tilbake der det ønskes, etter at man først har behandlet det via en spesiell teknikk. Ved plassering av fettet benyttes svært små innstikk i huden. De to seansene utføres i samme bedøvelse og inngrepet tar totalt vanligvis 1 til 3 timer.

Operasjonen utføres alltid som dagkirurgi, det vil si at du reiser hjem fra klinikken etter inngrepet. Dersom operasjonen utføres i lokalbedøvelse kan du kjøre bil til og fra.

Etter operasjon

Erfaringsmessig vil noe av fettet som settes inn forsvinne, derfor settes det noen ganger inn litt for mye under operasjonen (overkorreksjon). Dette gjelder ikke i ansiktet der det meste av transplantatet vil feste seg umiddelbart. Transplantatet vil gradvis få sin form i løpet av de første tre månedene etter inngrepet. Av og til vil det være behov for et oppfølgende inngrep etter tre til seks måneder for å fylle på fett og gjøre små korreksjoner.

Sykemelding

Vanligvis kommer man seg raskt etter en operasjon med fett-transplantasjon. Du vil kunne være litt øm i operasjonsområdet, men det pleier ikke å være noen kraftig smerte. De fleste vil være i stand til å gjenoppta vanlige dagligdagse aktiviteter i løpet av en ukes tid. Det er dessverre ikke mulig å få sykemelding for kosmetiske operasjoner.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av inngrepets omfang, hvor mye fett som skal transplanteres. Prisen inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Den inkluderer ikke en eventuell oppfølgende operasjon.

Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

Forespør time

Takk for innsendingen din!

bottom of page