top of page

Trang forhud

Trang forhud

Trang forhud (fimose)

Vi har kort ventetid, og du trenger ikke henvisning for å bestille time for trang forhud.

Trang forhud (fimose) kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating. Trang forhud kan behandles med en mindre operasjon.

Trang forhud hos voksne

Trang forhud (fimose) kan oppstå i voksen alder. Vanligste årsak er en autoimmun betennelsestilstand. Huden blir rød og irritert med sårdannelser. Etter hvert blir forhuden fortykket og trang og vanskelig å trekke tilbake. Renhold blir vanskelig og seksuell aktivitet kan bli smertefull. Tilstanden kan også gripe over på urinrøret og blokkere vannlatningen. Tilstanden kan ofte lindres med sterke kortisonsalver. Ved uttalte plager bør forhuden fjernes med en omskjæring. 

Symptomer

Trang forhud i voksen alder skyldes som regel en autoimmun betennelsesprosess. Både forhud og glans blir røde. Det kommer sår på forhuden. Disse gror  og omkretsen på åpningen i forhuden skrumper. Trekker man forhuden tilbake, sprekker den igjen med nye sårdannelser, mer arrvev og enda trangere åpning. Til slutt står man igjen med en ørliten åpning og vansker med å gjøre rent og late vannet.

Behandling

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet  kunne løses med en mindre plastikkirurgisk operasjon på forhuden. Men  de fleste tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes, en såkalt omskjæring.

Omskjæring påvirker ikke fertiliteten eller sex-opplevelsen hos mannen eller partneren.

Blodfortynnende medisiner bør stoppes før inngrepet Tidspunkt avhenger av type. Ta kontakt med oss her.

Vanlige komplikasjoner

De mest vanlige komplikasjonene ved omskjæring er blødning og infeksjon. Man kan også få bivirkninger av bedøvelsen. Det kan også skje at det blir tatt for meget eller lite av forhuden. Noen ganger vil ikke forhuden gro skikkelig.

Etter operasjon

Etter operasjonen er det viktig med grundig renhold. To ganger per dag må penis smøres med en antibaktriell salve, dette gjøres i en 1-2 uker. Stingene forsvinner av seg selv etter ca. 3-4 uker.

De første ukene kan arret fremstå tydelig markert og evt. assymetrisk. Dette bedrer seg i løpet av de kommende ukene og månedene (inntil 3 mnd.).

Man kan gjenoppta seksuell aktivitet etter ca. 4 uker.

Pris urologisk konsultasjon i forbindelse med trang forhud  1500,-

Operasjon for trang forhud (fimose) i lokalbedøvelse 7000,-

Hele operasjonen tar rundt 45 minutter. Ta kontakt om du ønsker en vurdering.

Alle fimose inngrep for menn utføres av vår spesialist i generell kirurgi og urologi Per Odland.

Per Odland er også seksjonsoverlege ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

Per Odland
bottom of page