top of page

Neseskillevegg privat

Behandling av neseskillevegg privat ved Fana Medisinske Senter

Øre, Nese og Hals lege, prof. Dr. med. Stein Helge Glad Nordahl har sin offentlige HelseVest praksis samlokalisert ved Privathospitalet. 

Gamle neseskader kan gi skjevheter innvendig i nesen som kan føre til nedsatt luftpassasje.

Operasjon for neseskillevegg forsøker korrigere for skjevhet i nesen slik at nesen blir mer åpen å puste gjennom. Resultatet av en slik operasjon er avhengig av utgangspunktet. Tykkelse, form av ben og brusk samt arvelige faktorer og alder.

Det er en nedre aldersgrense for å få utført en slik operasjon i lokal bedøvelse på 18 år. Narkose tilbys for de som trenger det og de som ønsker det, uansett alder.  Operasjonen tar ca. en time. Under operasjonen løsnes of flyttes brusk og eventuelt ben i nesen. Av og til vil vi også fjerne litt av de nedre nesemuslingene. Operasjonen foregår gjennom neseborene slik at det ikke etterlates synlige arr.

Etter operasjonen legges ofte tamponger i nesen. Disse skal tas ut etter ca. 3-4 dager. Enkelte ganger syes det også inn innvendige støtter i nesen som fjernes etter en uke.

De første timene etter operasjonen blir du liggende på oppvåkningsrommet for å  hvile dersom du fikk narkose. Det slipper du vanligvist dersom operasjonen ble gjort i lokal bedøvelse. Du må ha følge med hjem etterpå. Du får ikke kjøre bil hjem og du bør ikke være alene første natten etter operasjonen. Det er i enkelte tilfeller nødvendig med sykemelding etter operasjonen

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page