top of page

Navlebrokk

Navlebrokk

Navlebrokk

 

Brokk oppstår ved at det er en svakhet i bukveggen. Intraabdominale strukturer presser på og bukhinnen presser seg gjennom svakheten i bukveggen og man får en kul i lysken eller i navlen. Brokk kan være en alvorlig tilstand hvis tarm blir fanget i brokket og blir stående fast. Brokk er både kosmetisk skjemmende, men også plagsomt ved fysisk aktivitet. På Privathospitalet utfører vi operasjon for navlebrokk.

Man kan som oftest opereres i lokalbedøvelse med lett sedasjon, som gjør at man slapper godt av. Kirurgen legger et hudsnitt og fører tilbake brokksekken med innhold inn i buken. Deretter forsterkes bukveggen med et nett som er laget av et materiale som kroppen tåler godt og vokser inn i. Dette gjør at bukveggen blir sterkere og det forebygger at brokk kommer tilbake.

Vanlig operasjonstid er 45 minutter. Man observeres i noen timer etter inngrepet og reiser hjem samme dag. Man får med seg et informasjonsskriv ved utreise med gode råd om hva man kan forvente seg de første dagene.  Alt avhengig av yrke er vanlig sykemeldingsperiode 1-3 uker

Forespør time

Takk for innsendingen din!

bottom of page