top of page

Mona Lisa Touch behandling

Som eneste klinikk i Bergen kan vi nå tilby gynekologisk laserbehandling med MonaLisa Touch .

Dette er en effektiv, smertefri behandling av en lidelse som påvirker mange kvinners livskvalitet. Behandlingen påvirker vevet så slimhinnens naturlige fuktighet, fylde og elastisitet gjenopprettes.

Hva er MonaLisa Touch behandling?

Mona LisaTouch er en helt ny laserbehandlings metode som har blitt veldig populær i Europa og nå endelig har kommet til Norge. Behandlingen medvirker til vaginal slimhinnen i skjedeveggen påvirkes gunstig uten hormoner og kirurgi.

Mona LisaTouch er en nærmest smertefri laserbehandling som stimulerer slimhinnen til kollagen dannelse i skjeden på en gunstig og skånsom måte. Behandlingen medfører svært lite risiko og kan for mange pasienter anvendes som alternativ til hormonbehandling. Mona lisa Touch utføres av gynekolog.

For hvilke kvinner er MonaLisa Touch laserbehandling best egnet?

For mange kvinner som har plager med tørre vaginal slimhinner (vaginal atrofi), smerte under samleie, svie, urin inkontinens eller vaginal slapphet kan behandlingen være godt egnet.

De fleste kvinner får noen av disse plagene i overgangsalder og mange får problemer allerede etter første barnefødsel. Monalisa Touch kan være en ideell behandling for de som er ute etter en mindre omfattende behandling i forhold til tradisjonell kirurgi, eller ikke ønsker hormon behandling. Det kan også være en god behandling for de som har blitt behandlet lokalt for kreft og ikke kan ha hormonbehandling.

 

Ubehaget fra de fysiologiske endringene knyttet til forandringer i vaginalslimhinnen, kan påvirke livskvaliteten og påvirke par- forholdet, som igjen kan føre til lavere sex lyst, uteblivelse av orgasme. MonaLisa Touch behandling fremmer utvinning av genital slimhinne- balanse på en skånsom og nærmest smertefri måte ved hjelp av metoder som ligner på de som brukes for å redusere aldring av huden i ansiktet.

Kan MonaLisa Touch bedre tørrhet i skjeden?

Laserens effekt på vaginal slimhinne vev skjer ved å stimulere produksjonen av kollagen og bedrer funksjonaliteten til det behandlede området og gjenoppretter tilfredsstillende blodtilførsel, fuktighet og elastisitet. MonaLisa Touch behandling kan derfor hos mange bedre fuktproduksjon i vaginalslimhinnen uten bruk av hormoner.

Kan MonaLisa Touch brukes for behandling av vaginal slapphet/ vidhet i vagina?

Uttrykket «vaginal slapphet» refererer til en tilstand i hvilken grad diameteren av skjeden økes og slimhinnen mister elastisitet. Dette er ofte forårsaket av naturlige forandringer som kommer som en følge av aldringsprosess eller fødsler. I disse tilfellene er det viktig å vurdere medisinsk årsak og tilstanden av vagina, også for å utelukke et fremspring eller en involvering av musklene. MonaLisa Touch / fraksjonert C02 laser behandling vil kunne være egnet i de tilfeller hvor «vaginal slapphet» er tilkommet på grunn av tap av elastisitet i slimhinnen.

Kan MonaLisa Touch bedre stressinkontinens?

Stressinkontinens er lekkasje av urin når man hoster, ler, nyser, løfter tungt, trener eller for eksempel hopper på trampoline.

Dette er den mest vanlige formen for inkontinens også hos yngre kvinner og dette kan bedres for for mange av disse pasientene med laser behandlingen MonaLisa Touch.

Kan MonaLisa Touch bedre smerter under samleie?

Laseren behandling vil hos egnede pasienter kunne gi en vaginal rejuvenation / vaginal slimhinne forbedring med bedring i fuktproblematikk og generell slimhinneforbedring som dermed kan bedre på evt smerte problematikk under sex.

 

Behandling

Behandlingen med MonaLisa Touch er mini-invasiv og utføres hos oss som en av de første klinikkene i Norge. Behandlingen er ikke kirurgisk og tar ca 6 min.

 

Behandlingen er så å si smertefri og krever vanligvis ingen bedøvelse.

De fleste merker en bedring allerede etter første behandling, men vanligvis anbefaler vi en full syklus på 2-3 behandlinger med ca. en mnd. mellom hver behandling. Enkelte kan trenge flere behandlinger. Antall behandlinger er avhengig av graden av symptomer som skal behandles. Gynekologen vår kan vurdere og anbefale den mest hensiktsmessige behandlings planen etter en medisinsk undersøkelse

 

Gunstige effekter

Laseren stimulerer kollagen produksjonen og forbedrer tilstanden til slimhinnen i vaginal veggene og fremmer rehydrering og funksjonell bedring av vaginalt vev.

 

Etter Monalisa Touch behandling

Risiko for pasienter behandlet med Mona Lisa Touch er liten. De fleste kvinner rapporterer midlertidige og svært milde bivirkninger som rødhet, spor blødning eller hevelse, noe lett sviende ubehag, som vanligvis forsvinner etter en eller to dager.

Under reparasjons prosessen som tar ca 3-7 dager, er det å anbefale å unngå sex, tampongbruk, karbad eller bading i basseng, men man kan trene rett etter behandling.

Vår gynekolog,  Axel Muhlan, kan gi deg råd om Monalisa Touch og hva som er best for deg for å oppnå de beste resultatene. Velkommen til en uforpliktende konsultasjon!

Mona Lisa Touch vitenskapelige artikler.

Dr:Axel Muhlan, Spesialist i gynekologi og urogynekologi

Dr.Muhlan er en svært dyktig innen gynekologisk kirurgi og kosmetisk intim kirurgi.
Axel er utdannet lege ved universitetet i Jena, Tyskland i 1996 og ferdig spesialist i 2005.
Han har jobbet som overlege ved gynekologisk avdeling,
Sørlandet sykehus Flekkefjord siden 2005. Han har arbeidet på forskjellig privat klinikker i Norge siden 2015.

AxelMuhlan
MonaLisa Touch
bottom of page