top of page

Mannebryst

mannebryst

Gynecomasti, eller brystutvikling hos menn, er vanlig forekommende. Et operativt inngrep kan fjerne det som ofte kan oppfattes som et kosmetisk skjemmende problem.

Operasjonen

Mannlig brystutvikling kan skyldes enten økt fettinnhold i brystet, forstørret brystkjertel, eller en kombinasjon av disse. Dersom brystet er svært stort eller slapt kan hudoverskuddet også medføre et problem.

Det finnes flere muligheter for å korrigere gynecomasti. Hva som er riktig i ditt tilfelle kan våre plastikkirurger vurdere ved en konsultasjon. Dersom det er mye fettvev i området kan vil det egne seg for fettsuging, da fjernes fettcellene permanent. Vi benytter maskinelle sug, spesielt utviklet for denne typen operasjon. Liposkulptur etterlater minimale arr.

Det kan være nødvendig å fjerne regulært brystvev fra brystet. Dette gjøres ved kirurgi, oftest med et snitt i huden på brystvorten. Heller ikke denne teknikken vil etterlate særlig arr. Dersom det er for mye hud må denne fjernes for at det skal bli et pent resultat, det finnes ulike teknikker for dette. Det gjøres en individuell vurdering i forhold til behov og hva som vil gi mest naturlig resultat, dette kan plastikkirurgen vurdere ved en konsultasjon.

Operasjonen tar 1-3 timer og gjøres i narkose.

bottom of page