top of page

Knekirurgi

Knekirurgi

Hos Privathospitalet Fana Medisinske Senter kan vi tilby deg  en vurdering av alle typer kneskader, akutte og langvarige plager. Dr. Asle Kjellsen er vår spesialist i ortopedisk kirurgi med ansvar for knær.

 

Råd og hjelp til ikke-operativ behandling av slitasje i kne, inkludert de nyeste metoder og muligheter.

Kirurgisk behandling av alle former for kneskader der kirurgi uten kneprotese kan være indisert. Vår knespesialist har lang erfaring med de mest avanserte metoder for knekirurgi. Vår tilnærming er rask og effektiv behandling der det er nok, samtidig må hver pasient behandles individuelt med de utredninger og behandlinger som kreves for å få et best mulig resultat.

 

Vi behandler:

Alle typer meniskkirurgi bortsett fra transplantasjoner. Vi anbefaler reparasjon av meniskskaden der det er mulig. Vi bruker avanserte kikhullsteknikker på høyeste internasjonale nivå og forholder oss til internasjonale retningslinjer på området. Vi reparerer meniskrotskader, såkalte ramp-lesjoner og komplekse rupturer der det er mulig.

En rampelesjon innebærer at kanten på menisken ryker av i festet mot leddkapselen. Det skjer oftest ved at kneet får en kraftig vridning. Det er ikke uvanlig at man pådrar seg en korsbåndskade samtidig.

En slik skade gjør menisken og dermed kneet ustabilt, noe som gir smerter, hevelse i leddet og som kan medføre at kneet låses.

Skaden kan forverres over tid slik at man etter hvert trenger å få satt inn en protese.

menisk-rampe-lesjon.jpg

A la carte” tilnærming ved Patellaluksasjonsproblemer (kneskjellet ut av ledd). Vi velger behandling tilnærmet årsaken til at kneskjellet hopper ut. Individuell tilnærming er viktig for å hindre tilbakefall. Kombinert kikhull- og åpne inngrep er derfor ofte nødvendig.

Vi finner beste løsning for ditt problem ut ifra nøye utredning og kombinerer osteotomier (endring av anatomiske eller funksjonelle akser), leddbåndsrekonstruksjoner (MPFL) og avansert leddplastikk der det er nødvendig (trochleaplastikk). Vår knespesialist er blant de fremste spesialister på dette området i Norge.

Korsbåndskirurgi.

Vi tilbyr rekonstruksjon av både fremre og bakre korsbåndsskader. Dette gjøres etter standard metoder, men også her tilbyr vi individuelt tilpasset metode og valg av erstatning av korsbåndet (graft).

Vår spesialist har lang erfaring på området og vil hjelpe deg til å gjøre rett velg for akkurat din korsbåndsskade. I tilfeller med kombinasjon av flere skader gjør vi det som er mulig for å oppnå best mulig knefunksjon etter ditt behov.

 

Vi tilbyr selvsagt også behandling av andre kneplager som krever kirugisk behandling. Dette inkluderer blant annet fjerning av frie legemer, ”Jumpers knee”, ”Runners knee”, bruskskader, instabilitet av mediale (indre) eller laterale (ytre) sidebånd og liknende.

Asle Kjellsen

Dr. Kjellsen er vår meget anerkjente og erfarne spesialist på kneskader her på Privathospitalet Fana Medisinske Senter

Asle Kjellsen, MD, Spesialist i ortopedisk kirurgi og Idrettslege (NIMF). Overlege ved barneseksjonen, Ortopedisk avdeling, Haukeland Universitetssykehus. I tillegg konsulent/overlege ortopedi ved Fana Medisinske Senter. Hovedarbeidsområder er artroskopisk kirurgi hos barn og unge med leddskader, knekirurgi i alle aldersgrupper og traumatologi. Forsker på behandling av ligamentskader og instabilitet i knær.
Tilknyttet IHS som konsulent for yngre landslag i fotball (NFF U21, U20, G19 og G17) fra 2014-2022 og i tillegg lege for A-landslaget i fotball 2018-2020.
Tidligere lege for SK Brann i Eliteserien (2005-2011 og 2014) og Løv-Ham Fotball i 1. Divisjon (2006-2011). Engasje
rt i bredde- og toppfotball, engasjert i isidretter (ishockey og kunstløp) og tidligere aktiv skihopper og fotballspiller.

bottom of page