top of page

Intimkirurgi

intimkirurgi

Intimkirurgi

Store indre kjønnslepper kan være medfødt eller skyldes skade, fødsel, infeksjoner eller liknende. Ofte finnes en asymmetri der den ene kjønnsleppen er betydelig større enn den andre. Hva som er store kjønnslepper er ikke godt definert i litteraturen, og det viktig å være klar over at alt er normalt!

Hos enkelte kan de indre kjønnslepper gi funksjonelt besvær. Plagene ved store indre kjønnslepper kan være ubehag ved bruk av tettsittende klær, ved sport eller ved samleie. Enkelte opplever hygieneproblemer eller gjentagende urinveinsinfeksjoner. Eller problemet kan bare være at det føles ubehagelig at kjønnsleppene er store i enkelte sosiale sammenhenger. 
Man kan oppnå både en funksjonell og en kosmetisk endring ved en indre kjønnsleppeplastikk, men garantier kan aldri gis. Vi er opptatt av at det bevares en normal funksjon også etter inngrepet, og målet er å redusere kjønnsleppenes størrelse, ikke å fjerne de. 


Ta deg tid før du bestemmer deg

En konsultasjon er alltid uforpliktende. Det er viktig at man bruker god tid etter konsultasjonstimen på å tenke gjennom hvorvidt man ønsker å gå videre med behandling.
 

Årsaker til ønske om intimkirurgi

Tidligere har det vært lite åpenhet rundt behandling av intimområdet. Nå er det langt mer akseptert å ønske en endring også svarende til de ytre kjønnsorganer.
Grunnen til at flere nå ønsker denne typen operasjon har trolig å gjøre med flere faktorer der intimbarbering er en viktig del. Det gjør selvsagt kjønnsleppene mer synlige, men i tillegg tar barberingen bort en naturlig "beskyttelsespute" som skjermer kjønnsleppene fra klær etc. 


Hvem kan opereres:

Alle vil få sin operasjon individuelt tilpasset. Det er et krav at du er over 18 år, og vi anbefaler at du er over 21. Kirurgen vil ved konsultasjonen gi deg sine synspunkter på om det er indikasjon for kirurgi og hva som evt er mulig å gjøre. Ved Fana Medisinske Senter utføres reduksjon av de indre kjønnslepper i narkose. Vi er opptatt av at behandling og oppfølging er profesjonell og diskret. Resultatet etter en operasjon vil være svært naturlig og det vil ikke bli synlige arr. Tilhelingstid er som regel to til tre uker. Det er lite smerter forbundet med inngrepet. Alle sår blir sydd med sting som er selvoppløsende slik at det ikke er behov for å fjerne sting.

Forespørsel time intimkirurgi

Takk for innsendingen din!

bottom of page