top of page

Idrettsskader

Idrettsskader ved Fana Medisinske Senter

Idrettsskader

På Privathospitalet Fana Medisinske Senter er våre ortopeder og sportskirurger spesialister på diagnostisering og behandling av idrettskader. En riktig diagnose og etterfølgende behandling er veldig viktig for ditt videre forløp, og her hos Privathospitalet vil vi gjøre alt for å hjelpe deg med skaden din fra start til slutt.

 

Idrettsskader kan i utgangspunktet deles inn i to kategorier:

 

Traumatiske skader

Skader som plutselig oppstår av for eksempel et fall eller en takling.

De mest vanlige traumatiske skadene er korsbånd, menisk og bruskskader i kneet. I skulderen er det vanligvis leddglidning i selve skulderen eller skade på sener som vi ser går igjen.

Overbelastningsskader

Overbetlastningsskader er skader som ofte har utviklet seg gradvis over tid på grunn av for eksempel for mye eller feil trening. Her ser vi ofte utøvere med  "jumpers knee", "runners knee", smerter i leggen, kaste skulder eller tennisalbue..

 

Men vi ser også mange andre spesielle overbelastningsskader som stressfrakturer, tennisstøt og kronisk kupésyndrom i underarmer og mer.

Vi har lang erfaring i å vurdere alle slags sportsskader. Mange toppidrettsutøvere fra forskjellige idretter har blitt vurdert og behandlet her på Privathospitalet. Imidlertid er mange av de pasientene vi til daglig møter, ganske vanlige idrettsutøvere i alle aldersgrupper og på alle nivåer, men med mange forskjellige typer skader.

Møt våre spesialister

Hos Privathospitalet er Asle Kjellsen. Eivind Strandenes og Trygve Methlie våre tre velrenomerte og meget erfarne ortopeder. Her kan lese mer om våre ortopediske spesialister.

 

Moderne fasiliteter

Hos Privathospitalet Fana Medisinske Senter, kan du være sikker på å bli behandlet med moderne fasiliteter. Vi har høyteknologiske operasjonsrom og en behagelig oppvåkningsavdeling. Hos oss kan du komme til på kort varsel og uten henvisning. Ta kontakt med oss på telefomn 55922222 for timebestilling, eller benytt vårt kontaktskjema og fortell oss hva vi kan hjelpe deg med.

Behandling av toppidrettsutøvere ved Fana Medisinske Senter

Da Odds Espen Ruud ble skadet i kampen mot Brann i desember, var det Asle Kjellsen som opererte Espen på Privathospitalet rett etter kampen.

Hos Privathospitalet har vi kort ventetid for idrettskader og har som mål at alle våre henvendelser rundt idrettsskader skal starte behandling innen 1-2 uker.
bottom of page