top of page
Hybrid brystforstørrelse

Brystforstørrelse ved bruk av protese og fett

Ved hybrid brystforstørrelse kombineres innleggelse av brystproteser med fett-transplantasjon. Dette gir i mange tilfeller et mykere og mer naturlig resultat enn om man kun legger inn brystproteser. Fettet transplanteres inn i brystet slik at man får bedre bløtvevsdekning over protesen. Det gir mindre fare for synlige kanter og at protesen er følbar. Teknikken kan brukes både på dråpeformede og runde proteser. Ved fett-transplantasjon får man også fordelen ved at man fjerner fett fra områdene der man høster. Det gir en permanent endring som ved en fett-suging.

Fett-transplantasjon

Fett-transplantasjon gir myke og naturlige resultater, men fett alene kan ikke gi volumet og projeksjonen (hvor mye brystet stikker frem eller «strutter») mange ønsker. En brystprotese gir form, volum og fasthet til brystet, men kan hos noen gi et bryst som kjennes og ses operert.

 

En hybrid brystforstørrelse gir fordelene fra både protesens fasthet, størrelse og form og fettets mykhet, naturlige følelse og utseende. Hybrid brystforstørrelse er en estetisk brystoperasjon det er svært mye interesse rundt internasjonalt. Flere studier viser at hybrid brystforstørrelse gir svært høy pasienttilfredshet.

Hvem passer det for

Hybrid brystforstørrelse er egnet for de som ønsker seg et mykt og naturlig bryst med volum og stramhet. For mange vil en brystprotese alene være et fullgodt alternativ, og dersom man har nok fett og ikke ønsker en større endring av brystene kan kun fett-transplantasjon være det beste valget. Ved hybrid brystforstørrelse er det ikke behov for å høste svært mye fett. Det betyr at også kvinner med lite overskudd av fett kan være gode kandidater for denne metoden.

 

Hybrid brystforstørrelse kan være en særlig godt egnet teknikk i tilfeller med store asymmetrier (forskjeller i størrelse eller form), dersom man har svært lite brystvolum eller er særlig slank, eller dersom man har ulike misdannelser av bryst, for eksempel såkalt tubebryst. Tubulære bryst er brystanlegg som har en spesiell form kjennetegnet av et smalt bryst, gjerne lett «soppformet» bryst og kort avstand fra brystvorten og ned til brystveggen.

Om inngrepet

 

Operasjonen ved hybrid brystforstørrelse foregår ved at man høster fett fra områder med overskudd. Det kan være på magen, bak over hofter, utside lår eller liknende. Brystimplantatet legges inn ved standard metode. Vi benytter en teknikk som gir et minimalt arr. Protesen kan legges enten over- eller under brystmuskelen. Fettet blir renset og filtrert før det blir transplantert tilbake til brystet. Hvor mye fett som transplanteres er individuelt og avhengig av hvor mye fett som er tilgjengelig og hvilket resultat man ønsker å oppnå.

Etter inngrepet vil brystene være noe ømme, og man kan også oppleve å føle seg mørbanket i området som er fettsuget. Dette pleier å gi seg i løpet av tre-fire dager. Brystene vil være hovne den første tiden etter inngrepet og dette kan vare i som regel fire til seks uker.

Kontakt oss for mer informasjon eller en samtale med vår plastikkirurg.

bottom of page