top of page

Håndkirurgi

Håndkirurgi

Håndkirurgi

Lidelser i hendene kan gi smerter, redusert bevegelse og redusert følelse.

Dr. Eivind Strandenes utfører håndkirurgiske inngrep i lokalbedøvelse eller narkose her på Privathospitalet. 

Dette innbefatter carpal tunnell syndrom (CTS), triggerfinger, ganglion og Dupuytrens kontraktur. Inngrepene utføres i lokalbedøvelse, evt i narkose ved behov.

Ved Privathospitalet er Dr. Eivind Strandenes vår dyktige håndkirurg. Strandenes er Overlege Plastikkirurgisk avdeling Haukeland Universitetssjukehus. Godkjent spesialist i Plastikkirurgi og har siden 2005 hatt hånd og mikrokirurgi som arbeidsfelt.

Carpal tunnell syndrom (CTS)

Dette er en svært vanlig tilstand som kjennetegnes ved at man dovner i tommel, pekefinger og langfinger. Symptomene oppstår gjerne på nattestid. En klinisk undersøkelse avslører tilstanden, og det behandles med operasjon med lokalbedøvelse.

Du får sykemelding som vanlig for den tiden du ikke kan være i jobb etter inngrepet. Dette varierer noe avhengig av yrke og diagnose, men vil som oftest dreie seg om en periode på 1-4 uker

Triggerfinger

Dette kjennetegnes ved at fingrene låser seg ved bøying og strekking. Pasienter med diabetes eller leddgikt er spesielt utsatt. Dette behandles med operasjon med lokalbedøvelse eller med kortisoninjeksjoner.

 

Ganglion hånd

Et ganglion er en cyste - en væskefylt dannelse omgitt av en hinne - med geleaktig innhold. Utgangspunktet for ganglionet er en leddkapsel eller en seneskjede.

Ganglionet vises som en en hevelse eller kul, oftest over håndleddet, men det kan også finnes over fingerledd, eller over seneskjeder på undersiden av håndledd/fingre. Kulen merkes vanligvis på grunn av utseendet, men den kan i enkelte tilfeller gi smerter når den er spent. 

Kirurgisk fjerning av ganglion er aktuelt ved mye plager og mislykkede forsøk på å fjerne cysten(e) ved å tappe ut innholdet.

bottom of page