top of page
Brystproteser

Brystproteser

 

Fana Medisinske Senter tilbyr alle former for brystimplantater. Du og din plastikkirurg avgjør sammen form og størrelse på protesene.

Privathospitalet Fana Medisinske Senter benytter bare brystproteser av høyeste kvalitet fra CE-sertifiserte leverandører. Vi er stolte av å tilby det vi ut fra faglitteraturen og forskning mener er verdens beste brystproteser fra Motiva og Mentor. Individuell tilpasning av silikonprotesene skjer under konsultasjon hos plastikkirurg, slik at størrelse og form blir riktig etter ditt ønske.

 

Hvilken protese skal du velge?

I de aller fleste tilfeller brukes i dag proteser med silikoninnlegg for å forstørre bryst. Kun i svært få tilfeller benyttes proteser fylt med saltvann. Dagens silikonproteser er helt sikre og gir deg det mest naturlige resultatet over tid. Det betyr at protesen både vil ses og kjennes natulig. En moderne silikonprotese er fylt med en fast silikongele, ikke tyntflytende silikon slik man benyttet tidligere. Det betyr at dersom protesen skulle sprekke vil det ikke kunne lekke noe ut av den. Alle protesene vi benytter har livstidsgaranti! Brystimplantatene vi benytter er av svært høy kvalitet og har et fast "skall" rundt silikoninnlegget. Dette tåler all belastning og sprukne proteser er ikke lenger et problem.

Det finnes mange ulike proteser på markedet. Vær obs på at det er stor forskjell i kvalitet! Det er viktig å velge en protese som viser gode egenskaper og minst mulig komplikasjoner over tid. Dr Rosenberg har valgt protesene vi benytter ut fra det som foreligger av studier som viser best resultater over tid.

I prinsippet finnes det to ulike typer brystproteser: runde og dråpeformede. Hvilken man velger er avhengig av smak og behag, men i enkelte tilfeller vil kirurgen komme med klare anbefalinger av hva som passer ditt bryst best. Det er viktig at du har en formening om hvordan du vil at brystet ditt skal se ut etter operasjonen - det hjelper kirurgen til å veilede deg til å velge den rette protesen.

Dr Rosenberg er opptatt av proporsjoner og et naturlig resultat. For store proteser kan gi problemer på sikt. Vi ønsker å gi deg et resultat du kan leve godt med i lang tid. Bryster som både ses og kjennes naturlige og som ikke gir deg plager.

Mange av våre pasienter velger anatomiske eller såkalte ”dråpeformede” silikonproteser fordi disse gir et svært naturlig resultat. En vanlig misforståelse er at anatomiske proteser gir hengebryst - det stemmer ikke! Be oss om å vise deg bilder slik at du får se selv. De anatomiske brystprotesene inneholder en fastere silikon enn de runde protesene og er mer avanserte å produsere. De er derfor noe mer kostbare.

Ønsker du mest mulig kløft og volum i øvre del av brystet bør du velge runde silikonproteser. Mange jenter liker dette utseende, og runde proteser trenger ikke gi det mange oppfatter som kunstige ”tennisballbryst”. Resultatet avhenger av størrelse, om protesen legges over eller under muskel osv. Vi har selvsagt et stort utvalg av runde brystproteser på lager. Runde brystproteser gir det mange oppfatter som et yngre utseende med mer "push" i øvre kant av brystet, dvs mer markert avslutning av brystet oppad.

Vil de se "fake" ut?

Det avhenger av om det er det du vil! Alle kropper og bryster er ulike. Det må man ta hensyn til når man velger protese og planlegger operasjonen. Dersom du ønsker at brystene skal ha et mest mulig naturlig utseende må vi planlegge ut fra det. Det betyr at man må ta hensyn med tanke på valg av protese, størrelse og plassering. Det betyr ikke nødvendigvis at du  må velge små proteser - det handler om proporsjoner.

Plassering av protesen

Brystets utseende etter operasjonen avhenger av form på protesen, men også av størrelsen på protesen og om silikonimplantatet legges over eller under brystmuskelen. Er du svært slank og har små bryst anbefales det å legge brystprotesen under brystmuskelen (musculus pectoralis major). Dette gir bedre beskyttelse av protesen slik at brystet virker mykere og mer naturlig. Har man mer volum i brystene eller mer underhudsfett kan protesen legges rett under brystkjertelen (subglandulær plassering). Da beveger protesen seg mer med brystet også når du ligger. Å legge brystprotesen inn under brystmuskelen gir noe mer smerter like etter inngrepet enn om brystimplantatet legges over muskelen.

De ulike operasjonsmetodene har altså begge fordeler og ulemper. Hva som er riktig for deg må vurderes individuelt. Det har med dine forutsetninger å gjøre i tillegg til dine ønsker.

 

Hva med størrelsen?

Vår kirurg ”skreddersyr” brystprotesene ut i fra din fasong, størrelse og ditt ønske om utseende på brystene. Vi setter derfor av god tid ved våre konsultasjoner slik at du får all den informasjon og hjelp du trenger til å ta det riktige valget. Størrelse er avhengig av din høyde, omkretsen av brystkassen, bredden på skuldrene og hoftene, volumet på brystene du har og ikke minst - dine ønsker!

Vi mener at det er viktig at du får prøve ulike proteser før du bestemmer deg – det er du som bestemmer, med god veiledning fra oss. Ta gjerne på deg en stram topp når du kommer til konsultasjonen, det gjør det ofte lettere å se bryststørrelsen.

Mange av de som ønsker seg større bryst ser bilder av andre som er operert på internett, snakker med venninner eller har hørt historier om hvilke proteser og størrelser som er best. Husk av vi alle er forskjellige. En liten protese kan se stor ut på en smal brystkasse, mens et stort bryst ofte trenger en stor protese for å se større ut. Det viktigste er at vi finner en protese som passer til ditt bryst!

 

Vi lytter til dine ønsker, og hos oss får du selvsagt god tid til å prøve ulike proteser på slik at det er du som til slutt bestemmer.

bottom of page