Nesekirurgi, rhinoplastikk

Neseoperasjon

Ved en neseoperasjon (rhinoplastikk) kan nesens ytre form og størrelse korrigeres. Nesekirurgi er en avansert form for kosmetisk kirurgi og kun et fåtall kirurger behersker dette. Det kreves estetisk blikk og teknisk medisinsk erfaring for optimalt resultat. Hos oss kan du føle deg trygg - vi har noen av norges mest erfarne nesekirurger.

Be om konsultasjon angående neseoperasjon og nesekirurgi

Norges mest erfarne nesekirurger

Dr. Bjørn E. Rosenberg er en svært erfaren kirurg med kompetanse innen alle plastikkirurgiske fagfelt, og han har gjennom flere år utdannet seg innen kosmetisk nesekirurgi. Vi utfører jevnlig kosmetiske neseoperasjoner ved vår klinikk og er den største aktøren innen denne formen for kirurgi på vestlandet. Fana Medisinske Senter har også et sammarbeid med Dr. Gorm Bretteville som har svært lang erfaring med neseplastikker og trolig er den i Norge som har gjort flest slike operasjoner.

Dr. Rosenberg og dr. Bretteville og jobber oftel sammen ved rhinoplastikker og har gjort dette over mange år. De er kjent for meget gode og naturlige resultater og har mange fornøyde kunder! Som team har de som mål å oppnå det "u-opererte" resultatet. Nesen skal se mest mulig naturlig ut og passe til ditt ansikt.

Konsultasjon

Før en eventuell operasjon kommer du til en samtale med Bjørn. Der vil dere gå gjennom dine ønsker og se på muligheter. Vi skisserer opp hva vi mener kan gjøres og legger en plan for en eventuell operasjon. Vi forsøker å vise deg hva som vil være et realistisk forventet resultat og bruker gjerne bildemanimasjon for å vise omtrent hvordan resultatet kan bli. Ta gjerne med bilder av hvordan du tenker at nesen skal være og tenk igjennom på forhånd hva som er dine mål. Det er ikke alltid vi kan oppfylle dine ønsker, og det er viktig for oss å være realistiske på dette. Mye kan rettes på, og som regel kommer vi sammen frem til en løsning som du kan være fornøyd med.

Hva kan vi gjøre?

Det vanligste ønsket ved en neseoperasjon er å gjøre hele eller deler av nesen mindre. Det kan være en hump man ikke liker, en tupp som er for stor eller bred, eller man føler at hele nesen er for klumpete og stor for ansiktet. Noen ganger kan det være behov for å legge til noe, som for å heve neseryggen eller nesetippen. Målet med kirurgien er å forme en nese som passer til ditt ansikt, som tar hensyn til utgangspunktet og proporsjonene dine.

Mange som skal operere nesen er redde for å bli for forandret. Det er ikke så rart - nesen sitter midt i ansiktet og er en del av personligheten. Samtidig er erfaringen at svært få andre enn de man selv sier det til oppdager at man er operert. Mange beskriver heller kommentarer som " jøss, har du klippet deg / du ser så våken og glad ut / så fin du var i dag" etc etter operasjonen. Vi opplever at en liten forandring på nesen ofte bringer resten av ansiktet mer frem - nesen stjeler ikke lenger så mye plass og ansiktet ser harmonisk ut.

Operasjonen

Operasjonen utføres hos oss alltid i narkose og tar ca. 2-4 timer. Med narkose er vi sikre på at du har det behagelig under inngrepet, og vi som kirurger har optimale forhold for å gjøre en god jobb. Etter operasjonen går du med bandasje eller gips over nesen i 1 uke. Det er sjelden behov for å legge bandasjemateriell inn i nesen, men du vil allikevel kunne være tett i nesen i en periode etter inngrepet.  

Inngrepet utføres innvendig i nesen og etterlater ingen eller knapt synlige arr. Det er som regel lite smerter etter operasjonen. Du vil kunne bli litt blå og hoven over nesen, men som regel vil du se presentabel ut allerede når gipsen fjernes. Du kan gjøre rolige aktiviteter etter en til to uker. Det er vanlig å være borte fra jobb en ukes tid etter inngrepet, men om du ønsker er det ingenting i veien for å gå på jobb med gips.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Noen ganger kan det ved nesekirurgi være behov for et oppfølgende inngrep for å oppnå ønsket resultat. Det er sjelden av dette er nødvendig. Et slikt inngrep belastes eventuelt separat med en svært redusert pris.

Selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er det viktigste. Dr. Rosenberg og Dr Gorm Bretteville er kjent for meget gode kirurgiske resultater og har utført svært mange neseoperasjoner i Bergen.