top of page

Ansiktsløft (Facelift)

Ansiktsløft hos Dr. Rosenberg

Ansiktsløft (facelift)

Etter hvert som en eldes skjer det mange forandringer i ansiktet. Huden blir tynnere og slappere, fettdepotene siger ned og gir mer markerte overganger og linjer langs kjevelinjen, under øynene og i kinnene. Ansiktets utseende svarer ikke alltid til den alder en selv føler seg som. Det finnes mange ulike metoder for å gi en friskere ansiktskontur, stramme hud og glatte ut rynker. Det som gir den største og mest varige endringen er et ansiktsløft (facelift), evt et halsløft dersom det kun er hals og nedre ansikt som er problemet.

Et ansiktsløft (facelift) strammer opp ansiktstrekkene, fjerner løs hud og rynker, trekker fett og muskulatur opp og gir en foryngende effekt. Spesielt kinn, kjeve, hakeparti, nedre del av ansiktet og hals blir markert strammere. Ved et halsløft er det kun fokus på halsen og evt kjevelinjen.

Ulike metoder

Det finnes mange ulike teknikker for ansiktsløft (facelift). Dr Rosenberg ved Fana Medisinske Senter behersker ulike metoder og kan fortelle deg hva som vil passe best for deg og ditt ansikt. Ved et halsløft begynner gjerne operasjonen med en fettsuging av hals før man gjør oppstramming av den overfladiske halsmuskelen med et snitt bak øret. 

Operasjonen

Ved et klassisk ansiktsløft (facelift) anvendes en teknikk for innvendig oppstramming av bindevevet, også kalt SMAS-løft. Dette gir et mer langvarig og naturlig resultat enn andre typer ansiktsløft (facelift). Vi utfører ofte en form for ansiktsløft som kalles MACS-løft. Dette gir et vertikalt løft og et kort arr. Arret ligger like forran øret og opp i hårfestet og pleier å bli svært diskret og nærmest ikke synlig. Operasjonen tar to til fire timer og utføres i narkose.

Et halsløft strammer kun hals og nedre del av ansiktet. Operasjonen kan gjerne utføres i lokalbedøvelse med beroligende medikamenter og tar ca 2 timer. 

Det finnes også mindre omfattende ansiktsløft (facelift) som passer for deg som ikke ønsker et så stort inngrep. Vi tilbyr et såkalt Optimum Mobilitylift som medfører betydelig kortere helingstid.

Ved overskuddshud og poser rundt øynene kan det også være aktuelt med øyelokksoperasjon i samme inngrep. Dersom øyebryn har en hengende form kan det utføres et brynløft eller panneløft under samme operasjon. Ofte gjøres også fett-transplantasjon samtidig med ansiktsløft for å gi økt volum i ansiktet og ytterligere "glød" i huden.

Røyking

Det er en forutsetning for operasjon at du har sluttet å røyke siste fire uker innen operasjonen. Dette fordi røyking har negativ effekt på blodsirkulasjonen, hemmer sårtilhelingen og øker faren for infeksjon.

Etter operasjonen

Etter operasjonen benyttes som regel tape eller bandasje under haken og over kinnene i noen dager. Stingene fjernes etter 1 til 2 uker. Arrene etter et ansiktsløft (facelift) er normalt svært lite synlige. Det vil imidlertid være noe hevelse og blåmerker i huden, men dette går vanligvis over etter 1-2 uker.

Spesialister

Våre kirurger er svært erfarne plastikkirurger. Doktor Bjørn E. Rosenberg er spesialist i plastikkirurgi og leder av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi. Han har lang erfaring med ulike typer ansiktskirurgi som facelift, nesekirurgi, øyelokksplastikker og fett-transplantasjon.

Dr Gorm Bretteville er en legende i det plastikkirurgiske miljøet og har jobbet med estetisk ansiktskirurgi i en mannsalder. Han er trolig den som har utført flest neseoperasjoner i Norge.

Våre plastikkirurger utfører alle typer ansikskirurgi, som liposkulptur av dobbelthake, kosmetisk nesekirurgi, øyelokkskirurgi og operasjoner for utstående ører med svært gode resultat.

Priser

Prisen for ansiktsløft (facelift) og halsløft avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Den dekker alle kostnader relatert til operasjonen, inkludert oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det ofte erfaringen til kirurgen som er avgjørende for resultatet. Våre plastikkirurger er kjent for sine meget gode kirurgiske resultater.

bottom of page