Er kona lei av hormonell prevensjon?

Sterilisering er en av det sikreste formene for prevensjon. Gjennom en liten operasjon hindres befruktning, og dermed evnen til å få barn.

Det er ikke uvanlig at voksne kvinner ønsker å avslutte hormonell prevensjon etter mange års bruk og gjerne fått de barna hun ønsker. Det er forståelig at mannen ønsker å glede sin partner, men valget om å bli sterilisert  skal føles riktig og skal være noe du selv står inne for, også hvis det nåværende parforholdet skulle avsluttes.

Hos mannen lukkes sædlederne slik at det ikke kommer sædceller ved utløsning. Hormonbalansen og lysten på sex er den samme som før steriliseringen. Sterilisering hindrer graviditet, men beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer. Bruk kondom hvis du er sterilisert og har flere partnere.

Hvem kan bli sterilisert?

Sterilisering reguleres av egen lov. Hovedregelen er at alle som bor i Norge, og som har fylt 25 år, kan bli sterilisert hvis de ønsker det. Noen må søke spesielt og få søknaden behandlet av en steriliseringsnemnd.

Hvordan går du frem?

Hvis du ønsker å bli sterilisert ringer du vårt sentralbord og bestiller time hos Urolog Dr. Yngve Nygård. Du trenger ikke henvisning fra din fastlege.

Følelsesmessige reaksjoner

Det store flertallet opplever det som positivt at de ikke behøver å bruke annen prevensjon og er lettet over å slippe å engste seg for uønskede graviditeter. Mange, særlig de som har hatt problemer med annen prevensjon, rapporterer at seksuallivet har blitt bedre etter steriliseringen.  Noen kan imidlertid oppleve at det er tungt  at de ikke lenger kan få barn. Reaksjonen henger ikke nødvendigvis sammen med et reelt ønske om å få flere barn. Er man i tvil om steriliseringen, bør man benytte annen prevensjon.

Ring vårt sentralbord på tlf nr: 55 92 22 22

 

 

comments powered by Disqus