Botox mot aldringstegn

Vi blir eldre uansett om vi vil eller ei og eldre blir også huden vår. Vi ønsker å se ung og frisk ut og oppfattes som lykkelige mennesker.

Med alderen viser det seg svært ofte en rynke eller to mellom øynene, også kalt sinnarynke. Mange får også tydelige linjer i pannen og smilerynker ut fra siden ved øynene.

Mange føler at rynkene gir et utseende som fremstår strengt eller trøtt.

Botox er et registrert legemiddel fremstilt fra Botulinum toxin Type A og er det mest velutprøvde medikamentet til kosmetisk bruk i over 100 land. Botulinum toxinet ble allerede oppdaget i 1897, men selve virkningen etter injeksjoner ble ikke oppdaget før i 1949. Man fant ut at medikamentet kunne brukes til å redusere spasmer og kramper hos pasienter med f.eks cerebral parese og andre nevrologiske lidelser.

Den første studien på Botox til kosmetisk bruk ble først skrevet i 1989.

Botox er et medikament estetiske behandlere tror og stoler på siden det er gjort mye forskning og skrevet over 400 medisinske artikler om stoffet.

Botox injiseres i svært små doser med en liten sprøyte. Sprøytespissen er meget tynn, så det følger lite ubehag med behandlingen og du kan gjenoppta din daglige aktivitet rett etterpå. Botox blokkerer signalstoff nervene bruker til å sende meldinger til blant annet musklene som lager mimikkrynkene. Når muskelen slapper av kan du observere at huden glattes ut og rynker blir mindre synlige.  

comments powered by Disqus