Gjør kroppen klar for kirurgi

Silikonpupper

Når du har bestemt deg for å gjennomføre plastikkirurgi, tenker du gjerne på hvordan du skal prioritere de økonomiske kostnadene, fravær fra jobben og barnepass etter operasjon. Dette er viktige ting å forberede, men vel så viktig er det at kroppen din er helt klar for operasjon.

 

Kirurgi er alvorlig og alle sikkerhetsprosedyrer må være gjennomført til punkt og prikke. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene og personalet ved Privathospitalet Fana Medisinske Senter er erfarent  helsepersonell som gjør sitt ytterste for at resultatet av kirurgi blir optimalisert.

Det er også viktig at du som kunde og pasient forbereder deg til operasjon. Særdeles viktig er det at du er fastende 8 timer før inngrepet og at du har fulgt alle instruksjoner fra kirurg og anestesilege om bruk av medikamenter før og etter.

Røyker du er nå tiden for å slutte! Stump sigaretten minst 2 uker før operasjon! Dette vil forbygge komplikasjoner. Forskning viser at røkere i narkose  bruker lengre tid på å puste selv og er lengre i oppvåkning enn ikkerøkere. De har lengre og dårligere tilheling av sår og får tydeligere arr.

Ikke drikk alkohol på minst 1 uke før operasjon! Alkohol dehydrerer kroppen og huden. Unngå derfor alkohol og minimaliser inntak  av kaffe og te så lenge såret gror. Dehydrering skjer også når du ikke tilfører kroppen nok drikke. De kan da skje ubalanse i kroppens elektrolyttnivå og i enkelte tilfeller forårsake hjerterytmeforstyrrelser.  God hydrering gir også god sårtilheling og igjen mindre sannsynlighet for komplikasjoner med et pent arr som resultat.

Spis sunt og variert med matvarer rik på proteiner! Proteiner er byggesteinene i kroppen vår og vil bidra til cellefornyelse og reparasjon av vev og hud. Kylling, fisk og kjøtt er matvarer fulle av proteiner. Immunsystemet vårt er ansvarlig for å holde oss friske. Det forsvarer oss mot bakterier og virus, samt starter umiddelbar reparasjon av vev og sår. Ikke spis en kalorifattig diett med mindre våre leger anbefaler deg det. Noen kosttilskudd og matvarer kan gi en liten risiko før økt blødningsfare, som tran/omega-, C og E-vitamin , hvitløk og appelsinjuice.

Din operasjon er god motivasjon til trening! Hvis du allerede trener og er fysisk aktiv, så er det flott om du forsetter med det. Trener du ikke nå er det en gyllen anledning til å begynne, men start gradvis. Ved å implementere fysisk aktivitet i dine daglige rutiner vil kroppen din bli godt forberedt og rustet for kirurgi. Har du god kondisjon vil kroppen din ha bedre oksygenopptak. Større kirurgiske inngrep trigger betennelser i kroppen som fører til økt oksygenbehov.

Ved plastikkirurgi vil det bli et brudd i hudens barriere og den vil trenge vitalitet og fuktighet til cellefornying og reparasjon. Vår dyktige og omgjengelige hudpleier, Katrine Moe vil gi deg gratis konsultasjon for å finne et hudpleie produkt skreddersydd din hudtype.

http://www.fanamedisinske.no/behandlinger/kosmetisk-behandling/

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus