top of page

Offentlig brystreduksjon

Brystreduksjon offentlig ved ved Fana Medisinske Senter

 
Vi gjør oppmerksom på at ordningen Fritt Behandlingsvalg er avviklet per 31/12 2022.

Vi tar derfor ikke mot nye henvisninger for brystreduksjon. Allerede mottatte henvisninger er overført til Haraldsplass Diakonale Sykehus. Pasienter som innen 31/12 2022 var i et aktivt behandlingsforløp vil under avviklingsordningen bli avsluttet her på Privathospitalet.

Som offentlige pasient hos oss betaler man kun vanlige egenandel etter offentlige takster.

Det er nødvendig med henvisning fra fastlege eller spesialist for offentlig vurdering og eventuell operasjon.

 

 

Bryst­reduksjon

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse samtidig som brystene løftes opp. Dette gir en lettere byste med høyere beliggende brystvorter og bryster med et mer ungdommelig og strammere utseende. Dersom du har plager i rygg, nakke og skuldre eller gnag etter bh-stropper på grunn av store og tunge bryster er det dokumentert at en brystreduksjon har en helsegevinst i tillegg til den rent kosmetiske effekten. Våre kirurger har svært omfattende erfaring med denne typen kirurgi, og vi har hjulpet mange kvinner til et "lettere" liv! 

Operasjonen

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse ved fjerning av fett, brystkjertel og overflødig hud. Samtidig løftes brystene opp og gis en strammere form. Tilsvarende gjøres ved en brystløft operasjon, men til forskjell endres ikke brystenes størrelse ved et brystløft. Selve operasjonen utføres i narkose og tar to til tre timer.

Strammere form

Det finnes flere ulike metoder for brystreduksjon. Etter diskusjon med deg velger kirurgen den metoden som er best egnet for akkurat deg og dine bryst.

Hovedsakelig skiller vi mellom vertikale og horisontale snitt. Det finnes også mange ulike varianter av disse. Den vanligste teknikken er det som gjerne kalles et T-snitt (ankersnitt). Man får da et arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til brystveggen, samt et arr under brystet. Arret ser ut som en omvendt T eller et anker. Ved den vertikale teknikken blir det ingen arr under brystet. De ulike teknikkene gir et noe forskjellig kosmetisk sluttresultat og form på brystene i tillegg til de nevnte arrlinjene.

Ved operasjonen må som regel brystvorten løftes opp slik at den kommer høyere på brystet. Diameteren på brystvorten reduseres i forbindelse med operasjonen. I tillegg forsøker man å flytte eventuelt overflødig vev som strekker seg inn under armene frem mot brystet. Av og til kan det også være aktuelt å gjøre fettsuging av overskuddsvev som går inn under armene.

Våre plastikkirurger har lang erfaring med brystkirurgi, og er opptatt av at en brystreduksjon er et kosmetisk inngrep såvel som at det skal lette funksjonelle plager. Det er viktig for oss å tilpasse dine bryst til din kropp, både funksjon og estetikk.

Diskret arr

Operasjonen etterlater et diskret arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til folden under brystet, samt i ulik grad i folden under brystet. Vi legger stor vekt på at disse arrene blir så pene som mulig og syr derfor alltid med innvendig selvoppløsende tråd i flere lag.

 

Ta kontakt/Har du spørsmål ?

Vi ber deg om å bruke kontraktskjema til under. Du kommer da rask og effektivt i direkte kontakt med vårt team som jobber med offentlige henvisninger og overføringer.  Du kan også velge å sende forespørsel vedrørende saken din direkte til vårt team pr epost på: post@privathospitalet.no

bottom of page