top of page

Bihuler

Bihuler ved ved Fana Medisinske Senter

Øre, Nese og Hals lege, prof. Dr. med. Stein Helge Glad Nordahl har sin offentlige HelseVest praksis samlokalisert ved Privathospitalet. 

 


Privathospitalet har lang erfaring med behandling av offentlige pasienter for Helse Vest og pasienter ved ordningen Fritt behandlingsvalg. Vi har avtale med Helse Vest om nese, bihule kirurgi

Trykk her for mer informasjon: Behandling av Tette Bihuler

 

Som offentlige pasient hos oss betaler man kun vanlige egenandel etter offentlige takster.

Det er nødvendig med henvisning fra fastlege eller spesialist for offentlig vurdering og eventuell operasjon.

Her kan du lese om dine rettigheter - retten til fritt sykehusvalg.

Behandling av tette bihuler

Bihulene består av mange små og store luftfylte hulrom. Bihulene er kledd med slimhinner på innsiden og luftes via små luftåpninger til nesen. Dersom du er plaget av hyppige infeksjoner eller kronisk bihulebetennelse kan det være nødvendig med operativ behandling.

Når lufteåpningene tettes og slim samles opp i en eller flere bihuler kan der oppstå betennelse. Vanligvis skjer dette i forbindelse med influensa / forkjølelse, når slimhinne hovner opp og slimproduksjonen øker. Behandlingen for dette vil være medisiner for å motvirke hevelsen (nesedråper og spray) og for å skylle bort overflødig slim. Ved kraftige og langvarige bihulebetennelser behandles dette med antibiotika.

Av og til kan bihuleplager bli langvarige og gi hodepine, trykk og press. Da kan kirurgi bli aktuelt.

Operasjonen utføres endoskopisk. Det vil si at kirurgen bruker en kikkert gjennom nesen og inn i bihulene. Dette gir ingen synlige arr. Alle bihulene kan opereres på denne måten. Formålet er å drenere / åpne bihulene og samtidig utvide de naturlige åpningene. Operasjonen utføres vanligvis i lokalbedøvelse, er smertefri og tar bare en halv til en time. 

Det er en nedre aldersgrense for å få utført en slik operasjon i lokal bedøvelse på 18 år. Narkose tilbys for de som trenger det og de som ønsker det, uansett alder. Det er en fordel om du bruker steroid-nesespray (Flutide, Avamys, Rhinocort, Dymista, Nasocort, Nasonex, osv) i lengre tid før operasjonen og i en periode etter operasjonen.

De første timene etter operasjonen blir du liggende på oppvåkningsrommet for å  hvile dersom du fikk narkose. Det slipper du vanligvis dersom operasjonen ble gjort i lokal bedøvelse. Du må ha følge med hjem etterpå. Du får ikke kjøre bil hjem og du bør ikke være alene første natten etter operasjonen. Det er i enkelte tilfeller nødvendig med sykemelding etter operasjonen.

 

Henvisning

Dersom du har en ny henvisning fra legen din må den sendes den til oss. Hvis legen din sender henvisningen elektronisk er behandlingstiden kortere enn ved sending per post. Du blir så kalt inn til konsultasjon hos en av kirurgene våre.

Dersom du allerede er vurdert hos annet foretak / helseinstitusjon (privat og offentlig) og venter på operasjon vil du kunne overføres til oss for operasjon. Kontakt gjerne det foretaket du er registret hos for informasjon om dette.

Oversikt over ventetider på konsultasjoner og operasjoner finner du på: https://helsedirektoratet.no/prioritering/prioriteringsveiledere-for-spesialisthelsetjenesten

 

Ta kontakt/Har du spørsmål ?

Vi ber deg om å bruke kontraktskjema til under. Du kommer da rask og effektivt i direkte kontakt med vårt team som jobber med offentlige henvisninger og overføringer.  Du kan også velge å sende forespørsel vedrørende saken din direkte til vårt team pr epost på: offentlig@privathospitalet.no

Dersom du har spørsmål vedrørende vår avtale med Helse Vest på nese,bihule kirurgi, eller du allerede er vurdert hos annet foretak / helseinstitusjon (privat og offentlig) og venter på operasjon, vil du kunne overføres til oss. Du skal da også benytte deg av vårt kontaktskjema /epost. 

Forespørsel time

Takk for innsendingen din!

bottom of page