Intim kirurgi

Vi utfører intimkirurgi når det er medisinsk begrunnet

Store indre kjønnslepper kan være medfødt, og hos noen kan de indre kjønnslepper gi funksjonelt besvær. Hva som er store kjønnslepper er ikke godt definert i litteraturen, og det viktig å være klar over at alt er normalt!
Plagene ved store indre kjønnslepper kan være ubehag ved bruk av tettsittende klær, ved sport eller seksuell aktivitet. Enkelte opplever hygieneproblemer eller gjentagende urinveinsinfeksjoner.
Man kan oppnå både en funksjonell og en kosmetisk endring ved en indre kjønnsleppeplastikk, men garantier kan aldri gis. Vi er opptatt av at det bevares en normal funksjon også etter inngrepet, og målet er å redusere kjønnsleppenes størrelse, ikke å fjerne de.


Ta deg tid før du bestemmer deg

En konsultasjon er alltid uforpliktende. Det er viktig at man bruker god tid etter konsultasjonstimen på å tenke gjennom hvorvidt man ønsker å gå videre med behandling.

Årsaker til ønske om intimkirurgi

Tidligere har det vært lite åpenhet rundt behandling av intimområdet. Nå er det langt mer akseptert å ønske en endring også svarende til de ytre kjønnsorganer.
Grunnen til at flere nå ønsker denne typen operasjon har trolig å gjøre med flere faktorer der intimbarbering er en viktig del. Det gjør selvsagt kjønnsleppene mer synlige, men i tillegg tar barberingen bort en naturlig "beskyttelsespute" som skjermer kjønnsleppene fra klær etc. 

Hvem kan opereres:

Alle vil få sin operasjon individuelt tilpasset. Det er et krav at du er over 18 år, og vi anbefaler at du er over 23. Kirurgen vil ved konsultasjonen gi deg sine synspunkter. Ved Fana Medisinske Senter utføres kun reduksjon av de indre kjønnslepper og ingen andre former for intimkirurgi. Indikasjonen skal være medisinsk begrunnet.

Vi opererer ikke pasienter som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol, rus eller medikamenter.