Brystreduksjon

Brystreduksjon

Store, tunge og hengende bryster kan hos mange kvinner gi smerter i nakke, skuldre og rygg, gnag etter bh-stropper og problemer med å finne en bh som passer.

En stor byste kan være til hinder for fysisk aktivitet, og kan være belastende i en arbeidssituasjon. Noen føler at for store bryst er kosmetisk skjemmende og medfører en sosial begrensning. Plager på grunn av hypertrofi av mamma er svært vanlig og trolig underdiagnostisert.

Be om konsultasjon angående brystreduksjon

Bryst­reduksjon

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse samtidig som brystene løftes opp. Dette gir en lettere byste med høyere beliggende brystvorter og bryster med et mer ungdommelig og strammere utseende. Dersom du har plager i rygg, nakke og skuldre eller gnag etter bh-stropper på grunn av store og tunge bryster kan brystreduksjon ha en helsegevinst i tillegg til den rent kosmetiske effekten. Våre kirurger har svært omfattende erfaring med denne typen kirurgi, og vi har hjulpet mange kvinner til et "lettere" liv! 

Operasjonen

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse ved fjerning av fett, brystkjertel og overflødig hud. Samtidig løftes brystene opp og gis en strammere form. Tilsvarende gjøres ved en brystløft operasjon, men til forskjell endres ikke brystenes størrelse ved et brystløft. Selve operasjonen utføres i narkose og tar to til tre timer. Både dr Rosenberg og dr Bugge benytter en operasjonsmetode som gir et mest mulig naturlig sluttresultat med tanke på brystenes form.

Finere form

Etter nøye diskusjoner med deg velger kirurgen den metoden som er best egnet for akkurat deg og dine bryst. Det finnes flere ulike metoder for brystreduksjon. Hovedsakelig skiller vi vertikale og horisontale snitt. Det finnes også mange ulike varianter av disse. Den vanligste teknikken er det som gjerne kalles et T-snitt (horisontalt snitt). Man får da et arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til brystveggen samt et arr under brystet. Arret ser ut som en omvendt T eller et anker. Ved den vertikale teknikken blir det ingen arr under brystet. De ulik teknikkene gir et noe forskjellig kosmetisk sluttresultat i tillegg til de nevnte arrlinjene.

Ved operasjonen må som regel brystvorten løftes opp slik at den blir liggende midt over brystet. Dette gir det kosmetisk mest optimale resultatet. I tillegg forsøker man å flytte eventuelt overflødig vev som strekker seg inn under armene frem mot brystet. Av og til kan det også være aktuelt å gjøre fettsuging av overskuddsvev som går inn under armene.

Diameteren på brystvorten reduseres gjerne i forbindelse med operasjonen, fordi store og tunge bryster ofte medfører en utvidelse av brystvortene. For ytterligere forbedre brystenes fasong kan vi evt gjøre en fettsuging. Våre plastikkirurger har lang erfaring med brystkirurgi, og er opptatt av at en brystreduksjon er et kosmetisk inngrep såvel som at det skal lette funksjonelle plager.

Det er viktig for oss å tilpasse dine bryst til din kropp, både funksjon og estetikk.

Diskret arr

Operasjonen etterlater et diskret arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til folden under brystet, samt i ulik grad i folden under brystet. Vi legger stor vekt på at disse arrene blir så pene som mulig og syr derfor alltid med innvendig selvoppløsende tråd i flere lag.

Hva er forskjellen på en kosmetisk operasjon og operasjon på medisinsk indikasjon?

Ved en kosmetisk operasjon gjøres det et inngrep som både gir deg mindre bryster men som også har fokus på et estetisk pent resultat. Det er viktig for oss at du er tjent  med operasjonen funksjonelt og at resultatet blir pent.
Samme operasjon på medisinsk indikasjon vektlegger ikke det estetiske på samme måte men er fokusert på å gi deg et funksjonelt resultat.

Er du opptatt av et estetisk godt utsende er det kansje rett og velge en kosmetisk operasjon, selv om dette er et mer kostbart inngrep da selve operasjonen er betydelig lengre. 

Etter operasjonen

Etter operasjonen anbefales at du anvender en sports-bh i fire til seks uker. Den første måneden skal du unngå tunge løft og intensiv mosjon.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det kirurgens erfaring som er avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

Be om konsultasjon angående brystreduksjon